Privind la condițiile din vremurile mai îndepărtate, este uimitor cât de departe am ajuns față de cum eram acum 100 de ani. Nu încape îndoială că mai este loc de nenumărate progrese pe foarte multe planuri, însă domeniul instalațiilor sanitare continuă să se îmbunătățească tot mai mult și într-un ritm alert.

Astăzi nu mai ieșim din casă pentru a ne duce la baie, putem să ne relaxăm sub un duș fierbinte, iar hainele noastre pot fi spălate rapid și ușor. De asemenea, putem lăsa vasele murdare în grija mașinii de spălat vase și putem fi siguri de calitatea serviciilor pe care le obținem. Dacă în trecut accesul la apă curată nu era atât de facil, astăzi beneficiem de mașini de spălat cu opțiuni ecologice sau de mașini de spălat vase care ne sterilizează vesela.

Totuși, sistemul sanitar nu trebuie să fie luat de bun. Din când în când, necesită o atenție mai detaliată și pentru că ne oferă atât de mult confort, este indicat să lăsați în grija profesioniștilor toate lucrările de examinare și reparare. Iată că pe de o parte suntem mulțumiți de cât de bine este să avem apă caldă la orice oră din zi, dar pe de altă parte, ne surâde ideea de a plăti mai puțin la facturile lunare. Totodată, având în vedere lipsa apei cu care se confruntă atât de mulți oameni, n-ar strica deloc să încercăm să consumăm mai puțină apă.

Dacă locuiți în Dristor, este foarte indicat să apelați la serviciile unui instalator profesionist pentru a primi o serie de sfaturi despre cum puteți să vă reduceți facturile la apă. Un instalator Dristor vă poate examina întregul sistem sanitar, poate depista rapid eventualele probleme care vă încarcă factura la apă și vă poate propune cele mai potrivite soluții. De asemenea, un instalator Dristor vă poate ajuta să vă modernizați locuința cu unele dintre cele mai eficiente accesorii, baterii și obiecte sanitare care garantează un consum mai mic de apă. Nu uitați că utilizarea excesivă a apei nu numai că vă costă mai mulți bani, dar afectează și aprovizionarea cu apă de care toată lumea și-ar dori să se bucure.

Nu puțini sunt cei care și-ar dori facturi mai mici la apă, și-ar dori să consume mai puțină apă, dar totuși fac pași înapoi când se gândesc la serviciile pe care le poate oferi un instalator Dristor profesional și cu experiență. Trebuie să știți că cele mai multe servicii pe care vi le poate oferi un instalator Dristor sunt foarte accesibile, iar dacă problemele sanitare cu care vă confruntați impun soluții care par costisitoare la început, pe termen lung veți observa că de fapt economisiți sume importante de bani. Altfel spus, reparațiile sanitare pe care le poate efectua un instalator Dristor nu înseamnă o cheltuială, ci mai degrabă înseamnă o investiție inteligentă.

Când veți vedea că lună de lună, facturile la apă sunt din ce în ce mai mici, veți fi mulțumiți că ați apelat la serviciile unui instalator profesionist. Mai ales dacă vă confruntați deja cu unele probleme sanitare, cu atât este mai important să lăsați reparațiile în seama unui instalator cu experiență și să nu încercați să remediați problema pe cont propriu. Deși ați putea crede că ajungeți mai ieftin dacă efectuați pe cont propriu unele reparații sanitare, dacă ceva nu merge cum trebuie, întregul proces de remediere a problemei vă va costa și mai mulți bani decât dacă ați fi optat de prima oară pentru serviciile unui instalator Dristor licențiat.

Ce puteți face pentru a reduce factura la apă și consumul de apă?

Vă prezentăm în rândurile următoare câteva exemple de soluții pentru instalațiile sanitare care pot contribui enorm la reducerea facturilor la apă și a consumului de apă. În principal, este recomandat să reparați la timp țevile fisurate care permit scurgerea apei, să modernizați locuința cu unele baterii și obiecte sanitare eficiente din punct de vedere al consumului de apă și să contactați un instalator Dristor pentru examinarea periodică a sistemului sanitar.

Repararea țevilor

Cu toată că la început poate părea o problemă minoră, trebuie să știți că o conductă care permite scurgeri de apă în mod constant vă costă sume importante de bani. Partea cea mai neplăcută este că poate fi dificil să vă dați seama că are loc o scurgere în locuința dumneavoastră. Întâi de toate, acordați atenție facturilor la utilități, iar dacă observați mari schimbări de la o lună la alta cu toate că știți sigur că nu ați consumat mai multă apă decât de obicei, atunci foarte probabil există pe undeva o scurgere. Scurgerile de apă sunt foarte periculoase și neplăcute. Vă pot surprinde fără avertisment și pot cauza rapid daune catastrofale în locuința dumneavoastră, dar și în locuințele vecinilor.

Poate că vă întrebați acum ce anume cauzează scurgerile de apă, cum se identifică și care sunt cele mai potrivite soluții în astfel de cazuri. Trebuie să știți că scurgerile de apă reprezintă o problemă comună în rândul comunităților rezidențiale. Una dintre cauzele principale care duc la scurgerile de apă  constă în coroziunea țevilor. Dacă locuiți într-un bloc vechi sau într-o casă mai veche, conductele sunt și ele vechi, ceea ce înseamnă că au fost fabricate din fier, care ruginește și se corodează în timp. Este doar o chestiune de timp până când această coroziune va duce la o scurgere de apă de o anumită natură. Cine este responsabil pentru feonomentul de coroziune a țevilor? Apa, desigur. Apa conține foarte multe minerale și adesea are un pH mult prea acid, așa că de-a lungul timpul, corodează țevile, iar prin urmare apar și scurgerile de apă.

De asemenea, conductele pot permite scurgeri de apă sau, și mai rău, se pot sparge din cauza fisurilor circumferențiale sau longitudinale ale conductei. Un instalator Dristor cu experiență vă poate spune dacă fisurile sunt cauzate de sarcini excesive impuse pe conductă în timpul procesului de construcție, de greutatea prea mare a solului, de fundații inegale sau chiar de traficul intens din zonă. Uneori, rădăcinile copacilor pot crește foarte viguros și pot cuprinde țevile, provocând astfel fisuri de mare amploare. De asemenea, tot un instalator Dristor vă poate spune după examinarea problemei, dacă este necesar să înlocuiți doar o parte dintr-o țeavă sau întreaga țeavă.

Există mai multe modalități prin care puteți identifica o scurgere de apă. De exemplu, dacă în grădină sau pe alei sunt porțiuni umede, dacă gazonul este îmbibat cu apă chiar dacă nu l-ați udat și nici nu a plouat, dacă factura la apă este mai mare decât în mod normal și dacă contorul sau apometrele înregistrează consum de apă chiar și când nu folosiți apa, înseamnă că în locuința dumneavoastră are loc o scurgere, situație în care trebuie să acționați imediat. Fără o reparație urgentă, scurgerile de apă pot provoca mari daune în locuința dumneavoastră, precum și în locuințele vecinilor. Dacă locuiți la casă, o simplă scurgere de apă poate afecta proprietățile vecinilor și infrastructura unui întreg cartier.

Fără serviciile profesionale pe care vi le poate oferi un instalator Dristor, riscați să amplificați problema și să vă confruntați cu cheltuieli și mai mari. Un instalator Dristor profesionist deține cunoștințe despre problemele sanitare și vă poate propune cele mai potrivite soluții, astfel încât problema să fie remediată rapid, pe termen lung și la un cost accesibil.

Modernizarea sistemului sanitar

Oricât de mult am evoluat și de oricât confort ne-am bucura în prezent, scurgerile de apă și dispozitivele învechile nu sunt deloc de ajutor. Nu vă încurajăm să aruncați lucrurile și să cheltuiți sume importante de bani pe tot felul de accesorii sanitare de lux, însă unele obiecte sanitare vechi sunt principalele responsabile pentru un consum mare de apă. Întâi de toate, bateriile și capetele de duș pot fi înlocuite cu ușurință de către un instalator Dristor.

Bateriile și capetele de duș cu funcții de economisire a apei au devenit mai populare pe piață, la fel ca aeratoarele cu debit redus care pot fi montate în bateriile din baie și din bucătărie. Aeratorul cu debit redus este ca o plasă care împiedică consumul mare de apă prin utilizarea unor buzunare mici de aer. Cu ajutorul unui aerator care se montează în baterie, veți utiliza mai puțină apă, dar vă veți bucura de aceeași presiune a apei. Doar pentru că faceți trecerea de la vechile baterii la unele mai eficiente din punct de vedere al consumului de apă, asta nu înseamnă că renunțați la confortul pe care l-ați primit de la vechile accesorii sanitare.

De asemenea, o idee foarte bună este să înlocuiți toaleta. În funcție de cât de veche este toaleta, s-ar putea ca ea să fie responsabilă pentru consumul mare de apă și pentru facturile uriașe. Multe dintre toaletele vechi care se mai găsesc în numeroase locuințe din Dristor consumă zeci de litri de apă de fiecare dată când utilizatorul trage apa. Un instalator Dristor vă poate propune un model de toaletă care se potrivește cu cerințele personale, dar și cu bugetul pe care îl aveți la dispoziție.

Întreținerea preventivă a sistemului sanitar

O altă modalitate prin care puteți să consumați mai puțină apă și să plătiți facturi mai mici este să apelați periodic la serviciile unui instalator Dristor care poate să efectueze rapid și la un preț accesibil o examinare amănunțită a sistemului sanitar. Acest serviciu de întreținere preventivă are grijă ca sistemul sanitar să funcționeze excelent și vă asigură că scurgerile sunt curate, că țevile sunt în bună stare și că nu există scurgeri de apă și că toate îmbinările sunt în regulă.

În esență, banii cu care achitați facturile mari de apă îi puteți cheltui pe lucruri și activități mult mai plăcute sau îi puteți investi în accesorii sanitare care vă ajută să economisiți și mai multă apă, dar care oferă băii și un aspect modern. Prin apelarea la serviciile unui instalator Dristor experimentat care vă poate îmbunătăți sistemul sanitar actual, veți putea reduce cheltuieleile lunare la apă și veți ști că locuința dumneavoastră nu este amenințată de niciun pericol sanitar.