În majoritatea locuințelor, bucătăria nu mai este doar zona de pregătire a mesei, ci este și locul unde se adună toți membrii familiei pentru a socializa, pentru a vorbi despre toate câte s-au întâmplat peste zi sau pentru a-și servi cafeaua și ceaiul înainte de a începe ziua. Dacă ne referim la familiile cu copii, atunci cu siguranță bucătăria ajunge să devină și loc de efectuat temele și, uneori, chiar și loc de joacă. Fără dar și poate, bucătăria este centrul și inima locuințelor moderne.

Din acest motiv, un număr mare de persoane se gândesc să adauge tot felul de îmbunătățiri, actualizări electrice și alte mici trucuri prin care pot spori ambientul și funcția practică a unei bucătării. De la instalarea celor mai moderne echipamente casnice, cum ar fi mașini de spălat vase, hote decorative cu capacitate mare de absorbție, baterie cu duș și până la montarea celor mai plăcute corpuri de iluminat, putem vorbi despre nenumărate modalități în care putem să transformăm sufletul casei într-un loc mult mai practic, mai confortabil, mai modern și mai primitor.

Mai mult decât atât, puteți opta pentru o gamă de servicii profesionale, precum instalare hotă, instalare mașină de spălat vase și baterie sau instalare electrocasnice încorporabile care vă vor garanta montaje corespunzătoare fără ca dumneavoastră să depuneți vreun efort. Haideți să vedem în rândurile următoare ce îmbunătățiri puteți aduce bucătăriei dumneavoastră. Veți fi surprins să observați că în schimbul unei investiții minime, veți primi un confort maxim. Specialiaștii în electricitate, în instalare hotă și echipamente încorporabile, precum și instalatorii cu experiență vă pot transforma reamenajarea bucătăriei într-o sarcină rapidă și ușoară.

Modernizarea electrică a bucătăriei

Indiferent dacă ați început să construiți o casă de la zero, dacă tocmai v-ați mutat într-o nouă locuință sau vă reamenajați bucătăria, sunt numeroase idei pe care le puteți adopta pentru a vă transforma bucătăria într-una decupată din revistele de specialitate. În funcție de nevoile și preferințele personale, unele echipamente pot rămâne în locul lor, altele pot fi mutate și altele pot fi înlocuite. Puteți apela la un electrician pentru a vă oferi un plan de cablare electrică care să ia în considerare toate aeste modificări.

Mai multe prize

Multe persoane care obișnuiesc să pregătească masa acasă și folosesc unele accesorii de bucătărie, se plâng de faptul că nu au suficiente prize, că prizele nu sunt montate la îndemâna lor sau că este dezordine pe blat. O priză ascunsă poate fi ideală pentru cel puțin două aparate pe care le folosiți în mod curent, cum ar fi un blender și un robot de bucătărie. Puteți opta pentru montarea unor astfel de prize în locuri ascunse, dar totuși la îndemână.

Mai puteți opta, de asemenea, pentru prize electrice încastrate la aproximativ un centimetru în perete care vă permit să împingeți aparatul electric până în perete, oferindu-vă astfel mai mult spațiu, în timp ce prizele și cablurile inestetice rămân ascunse.

Corpuri de iluminat moderne

Există o multitudine de opțiuni de iluminat pentru bucătărie. Cel mai adesea, un specialist în instalare hotă vă poate monta și corpurile de iluminat, precum și alte electrocasnice. Dacă dețineți o insulă de bucătărie, puteți opta pentru un corp de iluminat tip pendul, iar dacă obișnuiți să gătiți zi de zi, cu siguranță v-ar fi de folos o bandă LED montată sub dulap. De asemenea, dacă dețineți o vitrină frumoasă în bucătărie, unde obișnuiți să depozitați farfurii, pahare și platouri, puteți opta pentru spoturi care iluminează atractiv conținutul vitrinei. Plafonierele sunt din ce în ce mai preferate pentru că oferă o iluminare generală foarte plăcută.

Totodată, pentru că tot suntem la capitolul de modernizare a corpurilor de iluminat, puteți opta și pentru un comutator reglabil. Dacă nu vă place lumina strălucitoare sau dacă doriți să creați o atmosferă caldă și romantică, un comutator inteligent vă poate ajuta să reglați intensitatea luminii sau chiar să schimbați culoarea luminii. Nu trebuie să vă mai mulțumiți cu lumina puternică albă sau galbenă, ci puteți să beneficiați de propria versiune personalizată.

Dispozitive de întrerupere a circuitului electric

Reamenajarea bucătăriei sau construirea unei case reprezintă ocazii excelente pentru a instala un dispozitiv de întrerupere a circuitului eletric. Este vorba despre un conector care monitorizează fluxul de energie electrică și declanșează circuitul, oprind debitul electric, atunci când sesizează orice defecțiune electrică. Acest simplu gest contribuie foarte mult la prevenirea incendiilor electrice și a șocurilor electrice.

Porturi de date

Porturile de date cu cablu USB vă permit să conectați și să încărcați telefonul și alte dispozitive în bucătărie. Odată considerat un lux, majoritatea proprietarilor de case optează acum pentru această actualizare electrică în bucătăria lor din motive evidente.

Baterie cu duș extractibil

Mai ales dacă locuiți într-o zonă cu apă dură, cu siguranță sunteți nevoit să schimbați bateria cel puțin o dată la doi ani. Magneziul și calciul din apă se depun rapid pe instalația sanitară, conducând la deteriorarea rapidă a bateriei. Pentru a remedia această problemă, puteți opta pentru montarea unui echipament profesional de filtrare a apei, după care puteți să vă îmbunătățiți confortul în bucătărie cu ajutorul unei baterii cu duș extractibil. Pe lângă faptul că o astfel de baterie are jet puternic de apă și jet tip duș, furtunul extractibil vă ajută să curățați oale voluminoase și tăvi mari fără ca apa să ajungă pe pardoseala bucătăriei.

În plus, astfel de baterii sunt mai eficiente din punct de vedere al consumului de apă. Tot pentru a consuma mai puțină apă, puteți opta pentru instalarea unui aerator.

Mașina de spălat vase

Cu siguranță, numeroase gospodine visează la o mașină de spălat vase care să le ușureze munca în bucătărie și care să le ofere mai mult timp pentru a-l petrece alături de cei dragi. Cel mai adesea, un specialist în instalare hote și alte echipamente de uz casnic vă poate ajuta să montați o mașină de spălat vase standard sau incorporabilă.

Mașina de spălat vase nu mai reprezintă un moft. Vă ajută să economisiți apă, poate spăla chiar și până la două seturi de veselă și, în plus, spală și acele lucruri pe care le omitem deseori să le spălăm, cum ar fi capacele de la aragaz, tăvile de la uscătorul de vase, tăvile de cuptor, filtrele hotei și multe alte accesorii. În plus, o mașină de spălat vase modernă poate avea funcția de sterilizare, atât de necesare pentru biberoane și pentru vasele celor mici.

Plită și cuptor încorporabile

Multe persoane își iau rămas bun de la aragazul tradițional și optează acum pentru plite cu inducție, pentru cuptoare cu auto-curățare și pentru hote moderne cu putere imensă de absorbție. Un specialist în instalare hotă vă poate ajuta să faceți aceste mari modificări în bucătăria dumneavoastră. Întâi de toate, trebuie să alegeți modelul preferat de plită, de cuptor și de hotă.

Plitele pot fi alimentate cu gaz sau cu electricitate și pot fi realizate din sticlă rezistentă la temperaturi înalte, din ceramică sau vitroceramică. Au un aspect minunat, se curăță ușor și oferă bucătăriei un aspect modern. În plus, butoanele au siguranță astfel încât cei mici să nu provoace adevărate dezastre.

La rândul său, un cuptor modern poate revoluționa modalitatea în care gătiți. Cuptoarele electrice au nenumărate funcții de mare ajutor. Sunt prevăzute cu cel puțin 4 rafturi, pot ajunge chiar și până la 300 de grade, permit coacerea mai multor tipuri de preparate fără ca gusturile să se influențeze, continuă să coacă preparatele chiar și după ce ați oprit cuptorul, iar unele dintre cele mai moderne cuptoare au funcția de auto-curățare. Foarte important este că nu veți mai risca să se ardă mâncarea și nici nu va mai trebui să rotiți vasul în cuptor pentru a se coace uniform. Cuptorul electric este minunat pentru persoanele care au pasiune pentru gătit și adoră să facă tot felul de prăjituri și tarte pretențioase.

Hota este și ea de nelipsit dintr-o bucătărie modernă. Deși multora le place mâncarea, cu siguranță nu le place și mirosul de mâncare în toată casa. Un specialist în instalare hotă vă poate recomanda cel mai potrivit model de hotă luând în calcul nevoile dumneavoastră și suprafața bucătăriei. În special bucătăriile construite în plan deschis au nevoie de o hotă cu o putere mare de absorbție.

În cele mai multe cazuri, un specialist în instalare hote vă poate recomanda o hotă decorativă. Serviciile de instalare hotă reprezintă cea mai eficientă metodă de a scăpa de fum și de mirosuri în timpul gătitului fără să depuneți efort. După cum s-ar putea să știți deja, procedura de instalare hotă nu este tocmai simplă. Întâi de toate, trebuie să decideți unde veți elimina gazele de evacuare. Hotele care îndeplinesc doar funcția de recirculare a aerului nu sunt cele mai recomandate.

Un expert în instalare hotă vă poate recomanda cel mai potrivit model de hotă, vă poate spune unde este cel mai bine să evacuați gazele și vă poate monta hota într-un loc nou sau poate să înlocuiască vechea hotă cu un model nou și mult mai performant.

Întotdeauna este mai bine să apelați la specialiști atunci când aveți în minte un proiect de remodernizare a bucătăriei pentru a fi siguri că veți primi servicii profesionale, eficiente și de lungă durată.