Atât timp cât funcționează corect și nu provoacă neplăceri și daune, scurgerile din orice locuință pot rămâne neobservate multă vreme. Însă, atunci când începem să ne confruntăm cu fel de fel de probleme sanitare, scurgerile revin în atenția noastră, moment în care începem să ne întrebăm dacă nu cumva este timpul să le oferim o atenție profesională.

Obiectele aruncate în scurgeri, resturile alimentare, acumulările de mizerie și calcar și rădăcinile copacilor care se agață de linia de canalizare pot fi motivele pentru care scurgerile încep să ne cauzeze probleme dintre cele mai neplăcute. Cu siguranță, curățarea temeinică a scurgerilor nu este o treabă DIY, iar dacă locuiți în Sector 3, vă recomandăm să optați întotdeauna pentru serviciile profesionale pe care vi le poate oferi un instalator Sector 3. De la curățare cu enzime și bacterii și până la desfundarea canalizării cu hidrojetul, un instalator Sector 3 poate diagnostica corect problema cu care vă confruntați și vă poate propune soluții individualizate.

Indiferent dacă întâmpinați deja probleme cu scurgerile sau doriți să evitați astfel de probleme în viitor, luați în considerare curățarea profesională a scurgerilor de către un instalator Sector 3 cu experiență vasă în abordarea problemelor care apar la nivelul scurgerilor și canalizării.

Semne că scurgerile au nevoie de o curățare profesională urgentă

În general, este indicat să apelați la serviciile profesionale de curățare a scurgerilor pe care le poate oferi un instalator Sector 3 atunci când apa din chiuvetă, cadă sau duș se scurge încet sau nu dă semne să se scurgă deloc, când scurgerile se înfundă în mod repetat, când în baie sau în bucătărie miroase foarte neplăcut sau când vă confruntați cu o inundație.

Să vorbim, întâi de toate, despre problema apei care se scurge lent. Aceasta poate fi un indiciu al unei scurgeri înfundate sau al unui dop pe canalizare. Dacă observați că apa din chiuvete, din cadă sau duș se scurge foarte încet, contactați de urgență un instalator Sector 3, întrucât această problemă ar putea indica totodată că sistemul sanitar nu a fost instalat corespunzător.

Mai apoi, dacă scurgerile se înfundă în mod repetat, chiar și după ce ați încercat să le curățați cât mai temeinic, s-ar putea că nu ați reușit să îndepărtați complet dopul care s-a format. Scurgerile care se înfundă în mod repetat indică că undeva în sistemul principal de scurgere există un blocaj, iar soluțiile de curățare nu pot elimina acest tip de blocaj.

Dacă vă confruntați cu mirosuri neplăcute care par să vină din scurgeri, din nou este cazul să apelați la serviciile profesionale ale unui instalator Sector 3. Mirosurile înțepătoare sunt adesea indicii că pe țevi s-au acumulat tot felul de mizerii, grăsimi, uleiuri și resturi alimentare. De asemenea, dacă simțiți miros de canalizare, s-ar putea să vă confruntați cu o problemă și mai gravă, și anume o țeavă spartă. În cele din urmă, dacă aveți de-a face cu o inundație, este posibil ca în scurgere să se fi acumulat tot felul de resturi, uleiuri și mizerii. Foarte grav este că un canal de scurgere blocat poate duce la contaminarea apei din casa dumneavoastră.

Care sunt beneficiile curățării regulate a scurgerilor?

Se poate vorbi despre o serie de beneficii cu care vine curățarea periodică a scurgerilor din locuința dumneavoastră. Întâi de toate, curățarea regulată previne blocajele și nevoia de a apela de urgență un instalator pentru că v-ați trezit cu inundație în baie. Curățarea profesională realizată de un instalator Sector 3 previne depunerea de mizerii și resturi în conductă, reducând astfel riscul de înfundare, mirosuri, scurgeri și inundații.

În al doilea rând, un instalator Sector 3 poate monitoriza starea țevilor. Instalatorii profesioniști folosesc o varietate de instrumente pentru a inspecta canalele de scurgere în timp ce le curăță. Aceste inspecții pot surprinde semnele precoce ale degradării țevilor și alte probleme care ar putea apărea înainte ca ele să devină costisitor de reparat. De asemenea, prin curățarea regulată a scurgerilor se împiedică deteriorarea ulterioară. Detergenții chimici pentru curățarea scurgerilor sunt foarte periculoși și pot cauza tot felul de daune, așa că cel mai bine este să lăsați curățarea scurgerilor în seama unui profesionist.

Bineînțeles, cu fiecare curățare temeinică a scurgerilor, practic îmbunătățiți durata de funcționare a scurgerilor. Acumulările de calcar și mizerii pot provoca prea multă presiune în instalațiile dumneavoastră, ducând la fisurarea sau spargerea țevilor. Curățarea scurgerilor scade considerabil riscul de înfundare, îmbunătățind astfel durata de funcționare a țevilor.

Cum puteți evita înfundarea scurgerilor?

Un instalator Sector 3 vă poate oferi o mulțime de sfaturi care vă ajută să mențineți scurgerile în stare excelentă de funcționare, dar în general, măsurile de siguranță se rezumă la folosirea corespunzătoare a întregului sistem sanitar. De exemplu, folosiți filtre pentru chiuvete, care împiedică scurgerea resturilor nedorite. Curățați aceste filtre cât mai des pentru a vă asigura că funcționează ca în prima zi.

De asemenea, este indicat să spălați scurgerile cu apă fierbinte o dată pe săptămână. Apa fierbinte ajută la dizolvarea oricăror acumulări de grăsimi, alimente și săpun care s-au depus pe pereții conductelor.

Foarte important este să nu aruncați resturi alimentare și să nu vărsați grăsimi sau uleiuri pe canalul de scurgere. Scurgerile nu sunt menite să susțină aceste tipuri de substanțe, ducând în cele din urmă la înfundarea lor.

Nu aruncați în toaletă altceva în afară de hârtie igienică, nici măcar șervețele sau hârtie obișnuită, deoarece hârtia excesivă poate bloca toaletele și sistemul de canalizare.

Ce presupune curățarea profesională a scurgerilor?

În funcție de problemele cu care vă confruntați, un instalator Sector 3 poate folosi un hidrojet pentru a curăța scurgerile și pentru a îndepărta dopurile. Hidrojetul folosește apa cu presiune ridicată care curăță canalele de scurgere și este cea mai bună metodă pentru a disloca acumulările încăpățânate de mizerii, păr, resturi alimentare, grăsimi, calcar și nisip. La aproximativ 4000 PSI, un hidrojet poate tăia cele mai dure reziduuri și dopuri.

Hidrojetul este cel mai adesea folosit în cazul în care scurgerile se înfundă în mod repetat sau există pe conducte locuri speciale unde se formează acumulări de mizerii. De asemenea, hidrojetul este cel mai eficient serviciu de curățare pe care îl poate oferi un instalator Sector 3 dacă rădăcinile copacilor au cuprins conducta de canalizare.

Hidrojetul este sigur de utilizat și are capacitatea de a curăța perfect canalele de scurgere. Unele metode de curățare a conductelor pot deteriora interiorul conductelor, însă hidrojetul utilizează un curent puternic de apă care îndepărtează murdăria, fără a deteriora țevile. De asemenea, hidrojetul poate fi eficient în rezolvarea problemelor de miros neplăcut care vine din canalele de scurgere unde s-au acumulat reziduuri, resturi, grăsimi și uleiuri, motiv pentru care este frecvent utilizat în restaurante și alte unități comerciale, unde se acumulează pe țevi grăsimi, deșeuri alimentare sau resturi industriale. Mirosurile neplăcute și bacteriile care pot prospera în țevi au potențialul de a afecta starea de sănătate a tuturor celor care locuiesc sau lucrează într-un mediu în care sistemul sanitar este neglijat.

Un instalator Sector 3 vă poate informa dacă hidrojetul este cea mai eficientă soluție pentru remedierea problemei cu care vă confruntați. De asemenea, dacă aveți o problemă cu canalul de scurgere care pare să reapară periodic, un instalator Sector 3 vă poate propune o inspecție video a scurgerilor de canalizare. Acest serviciu este ideal dacă locuiți la casă și vă gândiți să săpați un șanț în curte pentru a vedea dacă există probleme cu conducta. Înainate de a vă distruge gazonul, un instalator Sector 3 poate efectua o inspecție video și vă poate informa dacă problemele cu care vă confruntați sunt cauzate de o țeavă corodată, deteriorată sau ruptă, de rădăcinile copacilor care ștrangulează țevile sau dacă există un obiect care înfundă conducta.

Cu ajutorul unei astfel de inspecții video, un instalator Sector 3 poate determina locația exactă a problemei. Cu sute de inspecții efectuate, un instalator cu experiență poate diagnostica cu precizie problemele de canalizare și de scurgere. Prin intermediul unui echipament modern care permite plasarea unei camere video cu fibră optică pe canalul de canalizare care transmite video, se poate vedea exact cu ce problemă vă confruntați și care este locația exactă a problemei, astfel încât se poate întocmi un plan de reparații necesare pentru ca instalațiile de apă să funcționeze din nou cât mai curând posibil.

De asemenea, un instalator Sector 3 poate examina sistemul de scurgere a dușului, căzii sau chiuvetelor din locuința dumneavoastră pentru a localiza unde anume s-a înfundat și cum se poate elimina acest inconvenient.

Adesea, scurgerile pot fi curățate rapid cu ajutorul unui detergent biologic pe bază de bacterii și enzime. Este indicat să stați deoparte de detergenții caustici și de granulele de curățare a scurgerilor din comerț care sunt mult prea corozive și periculoase și care pot provoca daune grave sistemului sanitar.

În funcție de severitatea problemei cu care vă confruntați, un instalator Sector 3 poate alege să curețe scurgerile cu un detergent cu enzime și bacterii vii care descompun mizeriile care s-au depus pe țevi, cum ar fi fire de păr, resturi alimentare, calcar, grăsimi și uleiuri. Spre deosebire de detergenții din comerț, această soluție de curățare biologică nu emană gaze toxice, așa că este inofensivă pentru oameni și animale.

Amestecul de bacterii este foarte asemănător cu bacteriile care se găsesc în sistemul nostru intestinal și, în loc să formeze doar un mic orificiu în dopul care s-a format în scurgeri sau în canalizare, bacteriile se agață de pereții interiori ai sistemului sanitar și se înmulțesc în acest mediu bogat în alimente.

În termen de o oră după turnarea bacteriilor în scurgere, bacteriile încep să se hrănească din deșeurile care s-au acumulat pe laturile și pe partea superioară a conductei de scurgere. Aceasta este mâncarea lor naturală. Practic, bacteriile digeră deșeurile și se răspândesc în sistemul sanitar, curățându-l complet. Utilizarea în mod consecvent a unui astfel de detergent poate meține sistemul sanitar într-o condiție excelentă, timp de mai mulți ani.