Peste tot auzim cât de important este să bem cât mai multă apă pe parcursul zilei, cât de benefic este pentru organismul nostru ca dimineața să bem pe stomacul gol două pahare cu apă și cât de indicat este ca înainte de mese și înainte de culcare să bem un pahar cu apă. Dar, după cum bine știm cu toții, consumând apa care curge la robinet, nu este deloc spre beneficiul nostru.

Cu toate că este numită „apa potabilă”, apa de la robinet nu este nicidecum bună de băut, indiferent de cât de bine este tratată. Poate că vă este cunoscut gustul de clor și culoarea sa albicioasă și poate că ați observat deja ce urme lasă pe veselă și pahare. Apa care vine în casele noastre este de o calitate foarte slabă, așa că, în ideea de a fi mai sănătoși, mai hidratați și mai plini de vitalitate, multe persoane optează pentru sisteme de filtrare a apei, iar dacă locuiți în Sector 4, puteți să beneficiați în cel mai scurt timp de un sistem de filtrare a apei, apelând la serviciile unui instalator Sector 4 care vă poate recomanda cele mai potrivite sisteme de filtrare a apei și care vă poate monta rapid sistemul ales astfel încât să uitați de gustul neplăcut al apei de la robinet.

Poate că vă întrebați acum ce anume este apa filtrată și cât de util este un astfel de sistem de filtrare. Practic, apa filtrată este aceeași apă care curge la robinet, dar mai sănătoasă. Scopul filtrării apei este de a elimina substanțele chimice și mineralele suplimentare, pesticidele și bacteriile care se strecoară în apă, indiferent de procesele de tratare prin care trece apa.

Un instalator Sector 4 vă poate oferi detalii despre diferitele tipuri de sisteme de filtrare a apei disponibile în prezent și vă poate monta rapid un astfel de sistem, astfel încât să beți o apă răcoritoare și să vă spălați cu apă fără clor.

De ce nu este bine să beți apă de la robinet?

Nu doar că nu este recomandat să beți apă de la robinet, dar nici măcar nu ar trebui să faceți baie cu o astfel de apă. Deși municipalitatea tratează apa care curge la robinetele tuturor, pur și simplu apa pe care o primim nu este curată. Imaginați-vă că apa parcurge o distanță de sute de kilometri înainte de a ajunge în casele noastre, iar de-a lungul drumului întâlnește tot felul de pesticide, deșeuri industriale, bacterii dăunătoare și alți poluanți.

S-au efectuat numeroase studii și teste de laborator care arată că apa de la robinet poate conține chiar și peste 300 de contaminanți diferiți. Prin urmare, primim o apă murdară. De asemenea, mineralele din sol, cum ar fi calciul și magneziul, pot pătrunde în apă, conducând la ceea ce numim „apă dură”. Cu toate că apa dură nu reprezintă pentru toate persoanele un risc pentru sănătate, decolorează totuși hainele, deteriorează porțelanul și se acumulează în țevi, conducând la blocaje, depuneri de calcar și la scurtarea duratei de funcționare a echipamentelor casnice, bateriilor și obiectelor sanitare.

Cât de periculos este clorul din apă?

Majoritatea sistemelor municipale de tratare a apei folosesc clor pentru a dezinfecta apa. Deși clorul poate părea suficient de inofensiv, amintiți-vă că este principalul ingredient din înălbitor și din piscinele clorurate. Nu doar că nu este deloc sănătos să bem apă tratată cu clor, dar nici măcar nu este bine să facem baie sau duș cu o astfel de apă. Cu fiecare duș fierbinte, inhalăm apă clorurată și ne expunem astfel afecțiunilor pulmonare. Mai apoi, consumând apă cu clor de la robinet suntem susceptibili să suferim de cancer de vezică urinară și cancer de colon.

Pe de o parte, clorul este necesar pentru dezinfectarea apei și pentru a ucide microorganismele potențial dăunătoare, dar apa clorurată trebuie filtrată înainte de a o bea și de a ne spăla cu ea. Un instalator Sector 4 vă stă la dispoziție cu servicii profesionale de montare sisteme de filtrare a apei care, pe lângă filtrarea clorului, mai elimină și o serie de contaminanți și toxine potențial nocive pentru sănătatea.

O apă filtrată ameliorează durerile de cap, previne constipația și ne ajută să ne menținem la o greutate corespunzătoare.

Apa filtrată are un gust mai bun și nu miroase urât

Clorul este, de asemenea, principalul responsabil care îi oferă apei de la robinet un gust neplăcut, iar prin filtrarea acestuia, apa are un gust mai bun și mai proaspăt. În afară de clor, în apa de la robinet mai există tot felul de contaminanți și reziduuri industriale, care ar putea conține sulf și fier și care îi oferă apei un miros neplăcut și un gust ciudat.

Filtrarea apei contribuie la îmbunătățirea calității apei și rezultatul este o apă cu un gust, un miros și un aspect mai plăcut. Persoanele care au apelat la serviciile unui instalator Sector 4 pentru montarea unui sistem de filtrare a apei au observat o diferență uriașă între ce gust și ce miros are apa de la robinet și apa filtrată.

Apa filtrată este ecologică și eficientă din punct de vedere al costurilor

Cu toate că mulți dintre noi continuăm să consumăm apă îmbuteliată, trebuie să știți că aceasta nu este mult mai bună decât apa de la robinet.  Aproximativ 25-40% din apa îmbuteliată provine din alimentarea municipală cu apă. Companiile o comercializează doar ca fiind mai curată și mai sigură în scopuri de profit. În timp ce costul inițial al instalării unui filtru de apă poate costa câteva sute de lei – în funcție de cât costă sistemul de filtrare a apei – beneficiile vor depăși cu mult această investiție.

Din ce în ce mai multe persoane decid să nu mai cheltuie bani pe apă îmbuteliată și apelează la serviciile unui instalator Sector 4 pentru a beneficia de apă filtrată, 100% sigură pentru băut, preparat mâncare și făcut baie.

Pe lângă faptul că apa îmbuteliată nu prezintă niciun avantaj pentru sănătatea, ea folosește numeroase resurse. Gândiți-vă la sticlele de plastic în care vin majoritatea tipurilor de apă îmbuteliată și cum ajung să polueze oceanele și depozitele de deșeuri. Apa filtrată este ecologică.

Există multe tipuri diferite de sisteme de filtrare a apei care răspund nevoilor dumneavoastră, iar un instalator Sector 4 vă poate propune cel mai potrivit model în funcție de nevoile personale. În special dacă aveți în familie copii mici, persoane cu anumite afecțiuni sau persoane vârstnice, un sistem de filtrare a apei cu atât este mai esențial.

Care sunt soluțiile de tratare a apei?

Apa netratată poate cauza probleme de sănătate, cum ar fi vărsăturile și diareea. Tratarea apei este necesară pentru a ucide microorganismele care provoacă aceste boli și pentru a asigura că apa este sigură de băut. Apa curată ar trebui să fie ușor accesibilă pentru familia dumneavoastră, fără să mai fie nevoie să utilizați apa îmbuteliată.

Dacă apa are miros, gust sau culoare ciudată, acestea sunt semne clare că nu este bine să consumați acea apă în niciun fel. De exemplu, apa cu o culoare roșie, portocalie, galbenă sau maro poate indica prezența fierului sau ruginei în apă. Dacă apa miroase urât și are un gust de sulf, asta sugerează că există o prezență de hidrogen sulfurat. Aceasta este o indicație a bacteriilor din apă. Sulfații găsiți în apă vor da un gust foarte sărat. Acești sulfați sunt rezultatul componentelor dizolvate de ploaie. Sub pământ, aceste gaze sunt captate deoarece sunt de fapt insolubile în apă. Atunci cand apa este pompata la suprafață și eliberata prin robinet, sulfura scapă și lasa un miros neplăcut. Pe de altă parte, materiile organice vor oferi apei un miros de lut.

Foarte probabil, o apă cu gust metalic conține mercur, plumb, cupru, arsenic sau fier. Aceste subsanțe chimice pot proveni chiar din țevile dumneavoastră, așa că este indicat să apelați la un instalator Sector 4 pentru a vă examina sistemul sanitar mai ales dacă locuiți într-o casă veche.

În cele din urmă, apa dură este apa pe care o primim cu toții la robinet, indiferent în ce sector locuim. Apa devine dură atunci când plouă și apa îmbibă pământul. Se dizolvă și colectează minerale precum calciu și magneziu. Această apă dură formează depozite de minerale în / pe țevi și aparate, dușuri și băi. Este mai greu de curățat și nu spală bine hainele și, în plus, vă poate afecta sănătatea pielii și a părului.

După cum vă poate informa un instalator Sector 4, dacă vă confruntați cu apă dură, veți avea nevoie de un sistem de dedurizare a apei. Un astfel de sistem îndepărtează excesul de minerale din apă. Este foarte important să dedurizați apa dură, deoarece afectează toate electrocasnicele care sunt conectate la o sursă de apă sau care funcționează cu apă. Menționăm mașina de spălat rufe, mașina de spălat vase, dar și expressorul, stația de călcat cu aburi, mopul cu aburi, aspiratorul cu apă, fierbătorul și frigiderul cu recipient de apă și gheață. Toate aceste electrocasnice vor avea o durată mai scurtă de funcționare dacă veți continua să le utilizați fără un sistem de dedurizare a apei. Desigur, trebuie să amintim și bateriile pe care va trebui să le înlocuiți cel puțin o dată pe an tocmai pentru că mineralele se vor depune cu ușurință, iar mai devreme sau mai târziu, ne vom trezi că apa picură.

Sisteme de filtrare a apei și sisteme de distilare

Pe lângă clor, calciu și magneziu, apa de la robinet conține și niveluri ridicate de fier, hidrogen sulfurat și mangan. Nivelurile ridicate de sulf oferă apei un miros foarte urât. Un instalator Sector 4 vă poate informa cum anume funcționează sistemele de filtrare a apei și sistemele de distilare și cât de utile sunt. În general, sistemele de filtrare a apei folosesc o barieră fizică pentru a elimina impuritățile din apă prin intermediul unui proces chimic sau biologic. Pe de altă parte, sistemele de distilare fierb apă, apoi aburul este colectat și condensat într-un recipient separat.

Dezinfectarea UV

Dacă decideți că poate aveți nevoie de un tratament de dezinfectare pentru apă, un proces fizic sau chimic va fi folosit pentru a ucide microorganismele care pot provoca o serie de afecțiuni. Dezinfectanții chimici utilizați includ clorul, dioxidul de clor și ozonul. Dezinfectanții fizici includ lumina ultravioletă, care reduce contaminanții vii din apă prin perturbarea ADN-ului microorganismelor. Prin urmare, aceste microorganisme nu se mai pot reproduce pentru a vă contamina în continuare apa. Tratamentul UV se referă la contaminanții care provoacă viruși, holera, meningită și E. coli.

Sisteme de osmoză inversă

În ceea ce privește sistemele de osmoză inversă, acestea filtrează sedimentele, substanțele chimice și mineralele prin medii de carbon. Apa poate fi stocată într-un rezervor.

Pentru a vă bucura de cea mai bună și sigură apă, puteți apela la un instalator Sector 4 care deține cunoștințele necesare prin care vă poate ajuta să începeți să consumați o apă de cea mai bună calitate.