Pentru fiecare dintre noi, casa reprezintă acel loc unde ne simțim confortabili și relaxați, unde lăsăm la o parte toate grijile și tot stresul și unde ne bucurăm de unele dintre cele mai frumoase momente. Altfel spus, în căminul nostru nu au ce căuta scurgerile de apă și instalațiile sanitare defecte care pot duce la un întreg lanț de neplăceri, nervi și costuri uriașe.

În majoritatea cazurilor, scurgerile de apă și instalațiile sanitare necorespunzătoare au fost detectate de abia în momentul în care s-a spart o țeavă care a provocat o inundație sau a avut loc un alt dezastru sanitar. Dacă locuiți în Colentina, vă prezentăm în rândurile de mai jos un ghid complet de servicii profesionale pe care vi le poate oferi un instalator Colentina astfel încât să reușiți să mențineți în stare optimă instalațiile sanitare de la domiciliu pentru o perioadă cât mai lungă de timp.

În general, este vorba despre inspecții sanitare regulate, despre repararea scurgerilor în cel mai scurt timp și despre curățarea periodică a canalizării. De asemenea, un instalator Colentina vă poate oferi o serie de sfaturi despre cum puteți preveni înfundarea scurgerilor.

Rolul inspecției sanitare

Indiferent dacă achiziționați o nouă locuință sau trăiți în aceeași casă de ani de zile, o inspecția sanitară periodică este pasul principal prin care puteți să mențineți sistemul sanitar în stare bună de funcționare. În general, inspecția sanitară efectuată de un instalator Colentina implică examinarea atentă a conductelor de apă și fluxurilor sale de distribuție, a oricăror echipamente conectate la o sursă de apă, a liniilor de drenaj și a oricăror alte puncte de ieșire.

Inspecția sistemului de canalizare și de scurgere se axează atât pe instalațiile din interior, cât și pe cele din exterior. De obicei, se folosește o cameră specializată cu fibră optică care este dirijată în sistemul de canalizare și care evidențiază eventualele fisuri sau conducte crăpate. La sfârșitul inspecției, vi se poate furniza o estimare cât mai precisă a costurilor de reparații, astfel încât să știți în avans care va fi prețul în cazul în care sunt necesare reparații.

Prin intermediul unei astfel de inspecții care poate fi efectuată rapid de un instalator Coletina, vă veți asigura că depistați la timp eventualele defecțiuni și că aveți șansa de a le repara înainte de a apariția unor incidente grave care, de cele mai multe ori, se soldează cu cheltuieli și mai mari.

Nu amânați repararea scurgerilor

Chiar dacă la prima vedere pare o scurgere minoră și ați fi tentat să o neglijați, după cum poate că știți deja chiar și cele mai nesemnificative scurgeri pot rezulta în adevărate catastrofe sanitare. Mai apoi, scurgerile duc întotdeauna la deteriorarea gravă a conductelor de apă, a locuinței și chiar a stării de sănătate.

Întâi de toate, orice scurgere de apă înseamnă un nivel ridicat de umiditate care poate duce rapid la apariția și răspândirea mucegaiului, iar mai apoi, scurgerile pot afecta pardoselile, pereții, piesele de mobilier și întreg sistemul sanitar.

Odată ce ați detectat o scurgere, este indicat să contactați un instalator Coletina cât mai curând posibil pentru a vă asigura că scurgerea este reparată rapid  și profesional și potențialele daune care pot fi cauzate de scurgeri sunt limitate.

Instalarea unei dispozitiv de protecție împotriva inundațiilor

Poate că nu știați, însă scurgerile de apă, țevile sparte și inundațiile pot fi detectate din timp prin instalarea unui dispozitiv de protecție împotriva inundațiilor. Un astfel de dispozitiv poate fi montat în locuința dumneavoastră de către un instalator Coletina în timpul unei inspecții sanitare sau în timpul unei reparații.

În general, se poate vorbi despre câteva tipuri de dispozitive de protecție. Puteți opta pentru un dispozitiv care se instalează la linia principală de apă și care detectează inundațiile. La fel de bine, puteți opta pentru un dispozitiv care detectează scurgerile de apă în anumite puncte prin intermediul senzorilor și care oprește automat alimentarea cu apă pentru a împiedica scurgerile suplimentare și toate celelalte daune.

Utilizați produse naturale de curățare a scurgerilor

În cele mai multe locuințe, se folosesc o multitudine de produse dure de curățare a scurgerilor, pe lângă faptul că adesea se aruncă în scurgeri tot felul de detergenți foarte puternici, clor și alte substanțe chimice care afectează durabilitatea conductelor de apă și care conduc la coroziunea țevilor.

Nu este deloc recomandat să curățați scurgerile cu substanțe chimice care se gasesc pe rafturile magazinelor sub formă de lichide sau granule, așa cum nu este recomandat nici să încercați tot felul de combinații de ingrediente pe care le aveți prin casă, cum ar fi oțetul, bicarbonatul de sodiu, sarea sau sucul de lămâie. Produsele din comerț sunt foarte corozive și pot degrada rapid întregul sistem sanitar, în timp ce ingredientele din bucătărie nu au puterea de a îndepărta dopuri de resturi alimentare și grăsimi.

Un instalator Colentina poate curăța scurgerile cu produse naturale care descompun deșeurile organice fără niciun pericol asupra țevilor. De exemplu, se pot folosi detergenți biologici cu enzime și bacterii care asigură curățarea perfectă a canalizării în condiții de maximă siguranță. Dacă apa se scurge lent din chiuvetă, cadă sau din duș, dacă vă supără mirosurile neplăcute care provin din scurgere sau dacă doriți o desfundare rapidă și sigură a scugerilor înfundate, atunci acest serviciu de curățare este cel mai recomandat.

Evitați scurgerile înfundate

Cel mai important pentru ca sistemul sanitar să funcționeze excelent este ca țevile să fie curate, să nu existe dopuri pe canalizare și nici alte acumulări de resturi în scurgeri. Când vine vorba de zone cum ar fi bucătăria, toaleta sau dușul / baia, există câteva măsuri preventive pe care ar fi bine să le adoptați. Un instalator Colentina vă poate oferi mai multe sfaturi și îndrumări, dar în general este indicat să folosiți un filtru de absorbție în chiuvetă sau în cabina de duș pentru a împiedica pătrunderea resturilor de alimente și a firelor de păr în canalul de scurgere.

În al doilea rând, nu aruncați în scurgerea chiuvetei din bucătărie grăsimi, resturi alimentare, oase sau zaț de cafea și nu aruncați nici în toaletă alte lucruri în afară de hârtie igienică. Efectuate la timp, reparațiile sistemelor sanitare, alături de inspecțiile periodice și de instalarea unui sistem împotriva inundațiilor vă vor asigura că sistemul sanitar din locuința dumneavoastră este curat și funcționează optim. Apelați la serviciile unui instalator Colentina pentru astfel de servicii de prevenție sau de reparație pentru a evita alte reparații și mai costisitoare și o serie de neplăceri un și un deranj major.

Cât de recomandat este să apelați la un profesionist pentru reparații sanitare minore?

La prima vedere, numeroase probleme care țin de sistemul sanitar par a fi minore, așa că mulți consideră că nu este cazul să apeleze la serviciile profesionale oferite de un instalator Colentina. Însă, trebuie să știți că există numeroase riscuri pe care vi le asumați atunci când hotărâți să efectuați pe cont propriu orice reparație la nivelul sistemului sanitar, fie că este vorba de o scurgere înfundată sau de o țeavă fisurată.

Chiar dacă există numeroase tutoriale pe internet care vă pot arăta cum anume se efectueze unele reparații, la fel cum sunt și sute de instrumente sanitare pe rafturile magazinelor, și în cazul sistemelor sanitare se poate dovedi că socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg. Altfel spus, după o zi întreagă în care v-ați chinuit să faceți o reparație, s-ar putea să nu reușiți să îi dați de cap problemei. Iată de ce este foarte important să nu subestimați amploarea unei reparații sanitare.

Indiferent de problema cu care vă confruntați, cel mai bine este să contactați un instalator Colentina profesionist pentru a primi cele mai bune servicii sanitare rezidențiale sau comerciale. Vă vom prezenta doar câteva motive pentru care este mai bine să lăsați lucrările de reparații sanitare în baza unor instalatori profesioniști.

Diagnosticare greșită

Pentru ochiul neinstruit, o scurgere ar putea însemna o lucrare de reparație rapidă și simplă, cum ar fi strângerea mai puternică a unor îmbinări. Dar cauza reală a scurgerii ar putea fi partea cea mai complicată a problemei. Un instalator Colentina ar fi capabil să își dea seama care este adevărata cauza a scurgerii și care este cea mai potrivită soluție.

Adesea, cauza unei astfel de probleme este foarte bine ascunsă și are nevoie de o atenție sporită. Prin urmare, o diagnosticare greșită a problemei sau o soluționare superficială vă poate crea și mai mari neplăceri și vă poate face să scoateți din buzunar sume și mai mari de bani. Adevărata problemă ar putea continua și ar putea să reapară mult mai rău decât a debutat.

Instrumente greșite

Cu toate că este posibil să fiți bine aprovizionat și să dețineți tot felul de instrumente, un instalator profesionist deține un kit extins cu tot felul de obiecte, așa că nu-i va lipsi nimic niciodată. Gândiți-vă că unele dispozitive necesită unelte specifice, cu anumite dimensiuni. Fără astfel de instrumente cât mai variate și fără cunoștințe profesionale, este dificil să vă dați seama ce anume trebuie să utilizați pentru a efectua o anumită reparație la instalația sanitară.

Tehnica greșită

Un instalator Colentina știe cu exactitate ce anume trebuie să facă în fiecare situație și cunoaște foarte bine codul local al clădirilor din zonă și reglementările privind sănătatea și siguranța. S-ar putea să vă gândiți că sunteți în măsură să efectuați o reparație minoră a sistemului sanitar, dar atunci când încercați să remediați problema, ați putea sparge accidental o țeavă sau, chiar mai rău, ați putea să creați probleme electrice care pot fi incredibil de periculoase pentru toți vecinii dumneavoastră.

În cele din urmă, chiar dacă reparația pe care ați făcut-o pe cont propriu pare a fi realizată corect, nu aveți nicio garanție că defecțiunea a fost reparată. Problema ar putea să reapară sau ar putea deveni și mai gravă. Asta înseamnă reparații și costuri suplimentare.

Cel mai indicat este să contactați un profesionist care să vă ajute cu orice tip de reparație sanitară, indiferent cât de minoră ar putea părea problema. Nu recomandăm să faceți pe cont propriu orice fel de lucrări la nivelul sistemului sanitar, în special atunci când sunt implicate sisteme de canalizare sau apă potabilă.