Fiecare locuință dispune de o rețea de sisteme sanitare care se conectează la o alimentare cu apă locală. Aceste sisteme sunt alcătuite din țevi, tuburi, armături, fitinguri, dar și apometre sau contor de apă. Când sistemul sanitar nu mai funcționează corespunzător, puteți avea de-a face cu nenumărate probleme.

Scurgerile blocate, canalizarea înfundată, scurgerile de apă, țevile care picură, apometrele care înregistrează constant consum de apă sau inundațiile care vă trezesc din somn sunt doar câteva dintre cele mai frecvente probleme cu care ne confruntăm fiecare dintre noi, oricât am fi de prevăzători. În astfel de situații, mai ales dacă nu deținem cunoștințele necesare, cel mai bine este să apelăm la un instalator apometre. În urma multor dezastre sanitare, poate fi necesar să contactăm un instalator apometre pentru ca un nou set de apometre să fie montat în locuința noastră.

Dacă alte probleme minore pot fi soluționate pe cont propriu, pentru montarea apometrelor în bucătărie și în băi este absolut necesar să apelați la un instalator apometre. Haideți să vedem în rândurile de mai jos care sunt situațiile în care aveți nevoie urgent de un instalator care vă poate oferi servicii sanitare rapide și eficiente, inclusiv de montare a apometrelor.

Scurgeri înfundate

Dacă apa din chiuveta din bucătărie nu se scurge după ce ați spălat vasele sau dacă apa din chiuveta din baie nu se scurge în timp ce vă bărbieriți sau dacă situația se repetă și în duș, cel mai probabil aveți de-a face cu o scurgere înfundată.

Scurgerile sunt victimile uzurii, deoarece sunt folosite în mod frecvent. Pentru că mulți dintre noi le folosim necorespunzător, mai devreme sau mai târziu ne confruntăm cu această problemă frustrantă. Dacă toate scurgerile din casă sunt înfundate în același timp, problema este cu atât mai gravă. Ba chiar poate indica prezența unui dop de mizerie în canalizare.

Cel mai adesea, scurgerea din bucătărie se înfundă pentru că aruncăm în chiuvetă o seamă de lucruri necorespunzătoare, cum ar fi grăsimi, uleiuri, maioneză, resturi de la cină, făină sau zaț de cafea. În ceea ce privește scurgerea din baie, aceasta se înfundă din cauza părului și a altor mizerii pe care le aruncăm. Spuma săpunului favorizează depunerea firelor de păr în scurgere, care la un moment dat, se tot acumulează până formează un ghem de păr care înfundă scurgerea.

În unele cazuri, problema poate fi rezolvată cu ajutorul unor soluții de curățare biologice care descompun astfel de deșeuri, dar în alte cazuri, poate fi necesar ca un instalator să curețe scurgerile cu un șarpe, cu o pompă de cauciuc sau chiar cu jet puternic de apă.

În funcție de severitatea problemei, se poate desface toată instalația din baie sau din bucătărie, iar dacă în urma acestui proces de reparație, apometrele trebuie reinstalate, atunci un instalator apometre poate monta și sigila apometrele.

Toaleta înfundată

Similar cu modul în care scurgerile chiuvetelor, dușului sau căzii se pot înfunda, la fel și toaleta se poate înfunda dacă există o acumulare de deșeuri sau dacă ați scăpat un obiect voluminos. Toaleta înfundată este mai bine să o lăsați în seama unui profesionist pentru că, nu de puține ori, încercând să desfunde o toaletă pe cont propriu, unele persoane au reușit să destabilizeze vasul toaletei, să deterioreze rezervorul sau chiar apometrele.

Un instalator cu experiență știe foarte bine cum să desfunde o toaletă fără să provoace alte daune în baie. Dacă în urma neplăcerilor care au avut loc în baie, apometrele nu mai funcționează corespunzător, un instalator apometre se poate ocupa de această problemă.

Robinete care picură

Robinetele care la un moment dat încep să picure reprezintă o problemă predominantă în aproape fiecare casă. Indiferent de cum acționați bateria din baie sau din bucătărie, apa continuă să picure. Veți observa în această situație că apometrele vor funcționa în permanență, ceea ce indică un consum uriaș de apă și, desigur, facturi mai mari.

Pe lângă risipa de apa, robinetele care picură pot indica o problemă. Fie bateriile sunt prea uzate, caz în care va trebui să le înlocuiți cu altele noi, fie apa care curge la robinet este prea dură, iar în urma depunerilor mari de calcar, robinetele încep să picure. Și în această situație, un instalator cu experiență vă poate propune cele mai bune soluții.

Puteți opta pentru înlocuirea bateriei sau puteți opta și pentru un sistem de dedurizare a apei. În unele cazuri, instalarea unui sistem de dedurizare și / sau de filtrare a apei poate necesita relocarea apometrelor. Un instalator apometre se poate ocupa atât de montarea unui sistem de dedurizare a apei, de schimbarea bateriei deteriorate, cât și de instalarea apometrelor.

 Presiune slabă a apei

Ce poate fi mai neplăcut decât un duș cu apă care de abia curge? Presiunea slabă a apei este o altă problemă cu care se confruntă majoritatea locuințelor. Și în această situație, poate fi vorba de depuneri mari de calcar. Alteori, problema presiunii scăzute a apei poate fi la nivel local, situație în care nu sunt prea multe de făcut. În schimb, dacă presiunea apei este scăzută din cauza acumulării de calcar, puteți curăța bateriile, aeratoarele și capetele de duș cu o soluție de decalcifiere.

Toaletă care funcționează constant

Dacă după ce ați tras apa, în toaletă continuă să curgă apă sau dacă în toaletă curge de câteva zile un fir constant de apă, înseamnă că vă confruntați cu o altă problemă comună tuturor locuințelor. În mod normal, toaletele funcționează atunci când supapa din interiorul rezervorului permite ca apa din rezervor să ajungă în vasul toaletei. Vă confruntați din nou cu o mare risipă de apă. Problema poate fi remediată totuși rapid, în funcție de cauze.

De cele mai multe ori, clapeta din interiorul rezervorului s-a stricat sau s-a uzat și trebuie să fie înlocuită. În alte cazuri, dacă în rezervor sau pe clapetă s-au depus sedimente și calcar, apa poate curge în vasul toaletei în mod constant. Rareori, se poate ca toaleta să nu corespundă cu sistemul de țevi, rezultând astfel această problemă.

Soluțiile sunt mai multe, în funcție de cauza problemei. Se poate înlocui clapeta din rezervor, se poate înlocui rezervorul sau se poate înlocui întregul sistem de toaletă. În funcție de poziționarea apometrelor, această schimbare poate afecta apometrele, însă un instalator apometre deține toate cunoștințele și uneltele necesare pentru a face toate schimbările de care aveți nevoie.

Scurgeri ale instalațiilor sanitare

Scurgerile de apă sunt printre cele mai neplăcute și periculoase probleme cu care ne putem confrunta, mai ales dacă nu reușim să le depistăm la timp. Întâi de toate, scurgerile înseamnă consum inutil de apă, facturi mai mari la utilități, dar și pericolul iminent ca o țeavă să se spargă și să ne inunde locuința.

Prima modalitate prin care vă puteți da seama dacă aveți de-a face cu o scurgere nedepistată este să urmăriți apometrele. Dacă apometrele înregistrează consum de apă chiar și atunci când nu folosiți apă sau nu ați mai utilizat apa de mai bine de câteva ore, înseamnă că există undeva o scurgere de apă. De asemenea, dacă de la o lună la alta, facturile la apă sunt din ce în ce mai mari, cu toate că nu ați consumat mai multă apă decât în mod obișnuit, se prea poate să aveți de-a face cu o scurgere ascunsă.

Un instalator vă poate examina sistemul sanitar cu ajutorul tehnologiei moderne și vă poate înștiința dacă există o scurgere, unde anume este localizată, ce anume a cauzat-o și cum poate fi remediată. În general, scurgerile de apă potabilă pot avea diverse cauze. În unele cazuri, instalația sanitară nu a fost montată corespunzător și se prea poate ca îmbinările dintre țevi să nu fie strânse bine, iar trecerea apei slăbește și mai mult îmbinarea și duce în cele din urmă la scurgeri de apă.

De asemenea, dacă locuiți într-un bloc vechi, cu siguranță sistemul sanitar este învechit și prezintă deja o serie de probleme, iar scurgerile de apă reprezintă doar una dintre acele probleme.

Presiunea puternică a apei poate duce la apariția scurgerilor, situație în care vi se poate recomanda montarea unui reductor de presiune.

Totuși, în cele mai multe cazuri, scurgerile apar din cauza unei țevi fisurate sau crăpate. Pe măsură ce folosim instalația sanitară, fisura se tot extinde și se tot extinde, iar dacă apa mai vine și cu presiune puternică, atunci ne putem aștepta la o problemă mult mai gravă. În cazul unei inundații, trebuie să opriți imediat alimentarea principală cu apă și să puneți un lighean sub țeava spartă până când un instalator va ajunge la fața locului și se va putea ocupa profesional de rezolvarea problemei.

În unele cazuri, soluția poate însemna înlocuirea unui segment din țeava fisurată sau înlocuirea uneia sau mai multor țevi. Un instalator apometre poate instala la finalul lucrărilor de reparații un set nou de apometre.

Trebuie să știți că scurgerile de apă potabilă nu sunt deloc probleme minore, ci necesită intervenția imediată a unui profesionist, mai ales dacă aveți de-a face cu o scurgere de sub placa de beton pe care se sprijină locuința dumneavoastră. Spre deosebire de alte scurgeri de apă, o scurgere subterană este o problemă complexă care poate provoca probleme grave, inclusiv probleme de mucegai, igrasie și nivel ridicat de umiditate.

Dacă bănuiți că aveți de-a face cu o scurgere de apă potabilă, cel mai bine este să apelați la instalatori profesioniști și să nu încercați să rezolvați problema pe cont propriu.