Conductele sparte, scurgerile înfundate și presiunea scăzută a apei sunt doar câteva neplăceri cu care ne confruntăm din când în când. Atunci când locuim la casă, în mod evident, sarcina de a repara aceste probleme și de a menține sistemul sanitar într-o stare excelentă de funcționare ne revine nouă, proprietarilor. Însă, povestea este cu totul alta atunci când vorbim despre blocuri de apartamente și duplexuri. Astfel de instalații rezidențiale multifamiliale prezintă anumite incertitudini.

Vom vorbi în rândurile următoare despre problemele sanitare cu care se pot confrunta cei care locuiesc in Ilfov și vom prezenta care sunt soluțiile disponibile. Poate că vă gândiți acum care sunt incertitudinile pe care le prezintă un bloc de apartamente sau un duplex? După cum poate că bănuiți deja, există o primă incertitudine cu privire la cine este responsabil pentru reparații, iar a doua incertitudine este legată de cauza care a dus la apariția problemei sanitare. Ori de câte ori întâmpinați defecțiuni la nivelul sistemului sanitar, cel mai indicat este să apelați de urgență la un instalator Ilfov.

Sistemele sanitare interconectate pot fi extrem de complexe, cu tot felul de probleme care apar într-o anumită parte a sistemului, creând practic o reacție în lanț care, de asemenea, afectează și alte părți. Altfel spus, doar o mică problemă care se află în locuința dumneavoastră, poate afecta întreg sistemul sanitar și vă poate afecta și vecinii, indiferent că locuiți într-un apartament sau într-un duplex.

Cum funcționează sistemele sanitare rezidențiale multifamiliale?

În cadrul unui apartament standard sau în cadrul unui duplex, vor exista unele țevi care servesc numai nevoilor sanitare ale persoanelor care ocupă acea unitate. În general, țevile direct aflate sub toalete, chiuvete și dușuri vor servi exclusiv acelui apartament sau unități duplex. Pe de altă parte, țevile care servesc întreaga clădire, întregul duplex sau un întreg complex de case înșiruite sunt țevi publice. Acestea sunt, în general, cele care aduc apă proaspătă de la furnizorul municipal și cele care transportă apa uzată în stațiile de tratare.

Deseori, există o supapă care controlează fluxul de apă către mai multe unități și oprind alimentarea cu apă a casei sau apartamentului dumneavoastră, poate însemna închiderea apei și în celelalte apartamente și case. Așadar, problema principală se rezumă la care țevi sunt, în esență, deținute de proprietarul locuinței cu probleme sanitare. Dată fiind complexitatea problemelor sanitare în situația de față, cu atât mai important este să apelați la un instalator Ilfov de îndată ce depistați orice problemă, indiferent cât de minoră ar părea.

Un instalator Ilfov este capabil să diagnosticheze rapid problema, să depisteze cui aparțin țevile cu probleme și cine este responsabil pentru efectuarea reparațiilor. Uneori, poate fi vorba despre un singur proprietar, dar în multe alte cazuri, poate fi vorba despre probleme care s-au format din cauza neglijenței mai multor proprietari.

Vă prezentăm în rândurile următoare care sunt cele mai frecvente probleme cu care se confruntă cei care locuiesc în blocuri, duplexuri și case înșiruite și cum vă poate ajuta un instalator Ilfov.

Probleme sanitare frecvente

După cum vă puteți imagina, sistemele sanitare rezidențiale multifamiliale sunt destul de complexe și poate fi dificil să se determine exact ce conducte sunt împărțite și care conducte servesc doar o singură unitate. Din păcate, este cel mai important să se cunoască acest aspect în cazul apariției unei probleme.

Unele dintre cele mai frecvente probleme care apar în sistemele sanitare rezidențiale și care necesită intervenția unui instalator Ilfov includ dopuri pe canalizare, scurgeri înfundate și țevi de apă corodate.

Canalizarea blocată

Canalizarea principală se poate înfunda adesea atunci când servește mai multe unități. În principal, este vorba despre tot felul de resturi, mizerii și grăsimi care formează un dop pe canalizare, rezultând o serie de probleme, cum ar fi mirosuri neplăcute în baie și în bucătărie, scurgerea lentă a apei din chiuvetă, din duș și din cadă sau apa uzată se poate întoarce în casă.

Este una dintre cele mai grave probleme cu care se pot confrunta proprietarii de apartamente, case înșiruite și duplexuri, așa că intervenția unui instalator Ilfov este mandatorie. Uneori, poate fi necesar să se înlocuiască o parte din canalizare, iar alteori, în funcție de severitatea problemei, poate fi necesar să se schimbe întregul sistem de canalizare. Doar un instalator Ilfov care ajunge la fața locului și examinează problema poate oferi soluția optimă.

Scurgeri înfundate

Scurgerile înfundate reprezintă o problemă care are loc direct sub diferite canale de scurgere din locuința dumneavoastră. Sunt multe cauze care pot duce la înfundarea scurgerilor. În general, este vorba de folosirea necorespunzătoare a instalațiilor sanitare și de aruncarea unor lucruri care nu trebuie aruncate în mod normal în scurgeri.

De exemplu, în bucătărie nu trebuie să aruncați în scurgerea chiuvetei resturi alimentare, oase, uleiuri vegetale, grăsimi animale și nici măcar zaț de cafea sau diferite tipuri de făină. În baie, încercați să nu aruncați în chiuvetă, în dușuri și în cadă soluții necorespunzătoare, fire de păr și substanțe chimice. Desigur, în toaletă nu trebuie să aruncați niciodată altceva în afară de hârtie igienică, nici măcar hârtie obișnuită, șervețele, dischete de curățare, produse de îngrijire feminină sau pemperși. Astfel de obiecte aruncate reprezintă modalități sigure de a înfunda scurgerile.

Țevi de apă corodate

Oricât de trainice și durabile ar părea, trebuie să știți că țevile de apă nu durează o veșnicie și, mai devreme sau mai târziu, substanțele chimice din apa pe care o transportă vor coroda metalul, ducând la fisuri, crăpături și, inevitabil, la scurgeri de apă care provoacă numeroase daune. Este foarte important să apelați la un instalator Ilfov atunci când depistați chiar și cea mai mică scurgere de apă. Doar un instalator Ilfov poate diagonistica problema corect, își poate da seama de severitatea problemei, poate localiza cauza scurgerii și poate ști cu siguranță care este cea mai sigură soluție.

În funcție de cauza care a provocat scurgerea, poate fi necesară înlocuirea unei părți din țeavă sau a întregii țevi. Scurgerile apar adesea la îmbinări, dar sunt cauzate și de fisuri. În funcție de cât de amplă este fisura, un instalator Ilfov vă poate recomanda înlocuirea unei părți din țeavă sau a întregii țevi.

Cine este responsabil pentru reparațiile sistemului sanitar multifamilial?

Atunci când apare o problemă la nivelul unei instalații sanitare multifamiliale, marea întrebare este cine anume va plăti pentru reparațiile necesare? Răspunsul este dependent de care parte din sistemul de instalații este afectat.

Pe de o parte, dacă problema apare într-o țeavă comună, atunci responsabilitatea pică în grija familiilor care împart acea țeavă. Dacă există o scurgere înfundată în cazul unei singure unități, atunci proprietarul acelei unități este responsabil. Nu poate fi responsabil vecinul, dacă dumneavoastră sunteți cel care ați aruncat tot felul de resturi în chiuvetă sau în toaletă.

Pe de altă parte, dacă este vorba despre un dop pe canalizare, atunci toți proprietarii vor fi înștiințați și vor trebui cu toții să achite reparațiile. Un instalator Ilfov ajuns la fața locului poate examina problema și își poate da seama de severitatea ei. De exemplu, dacă locuiți într-un duplex sau într-un complex de case înlănțuite și s-a format un dop pe canalizare care vă creează tot felul de neplăceri, acel dop poate fi eliminat printr-o serie de metode.

Uneori, poate fi suficientă o curățare a canalizării cu produse biologice pe bază de enzime și bacterii care descompun acel dop. Alteori, dacă dopul nu poate fi descompus, poate fi îndepărtat cu ajutorul unui jet puternic de apă. Iar dacă nu se poate aplica niciuna dintre aceste metode, iar canalizarea nu este realizată din cele mai bune materiale, poate fi necesară înlocuirea ei. În astfel de cazuri, toți proprietarii care locuiesc în duplexul sau în complexul de case înșiruite vor fi responsabili pentru achitarea reparațiilor care se impun.

Trebuie să dezbatem puțin și posibilitatea ca o problemă sanitară să apară doar în casa sau în spațiul dumneavoastră. De exemplu, locuiți într-un duplex și sunteți singurul care acuză probleme cu instalația sanitară. Poate că ați aruncat o oală cu mâncare veche în toaletă, poate că s-a înfundat scurgerea căzii din cauza firelor de păr sau poate că apa din chiuveta din bucătărie se scurge încet pentru că ați aruncat tot felul de grăsimi, uleiuri și resturi alimentare. În acest caz, dumneavoastră sunteți singurul responsabil pentru achitarea reparațiilor.

Și în această situație, un instalator Ilfov poate diagnostica cât de severă este problema și care sunt cele mai potrivite soluții. Adesea, o curățare temeinică a scurgerilor cu detergenți pe bază de enzime și bacterii vă poate rezolva problema. Dar alterori, soluțiile pot fi ceva mai complexe. Indiferent de severitatea problemei și de soluția ei, un instalator Ilfov vă poate spune dacă este cazul să vă anunțați vecinii din duplex că urmează să opriți pentru o scurtă perioadă de timp alimentarea cu apă și, eventual, alimentarea cu energie electrică. Activitatea de reparare poate afecta disponibilitatea apei și energiei electrice pentru alți rezidenți, iar ei trebuie să fie informați cât anume poate dura reparația și în ce interval orar ați programat-o.

În unele cazuri, vi se poate solicita să furnizați informații privind instalatorul care va desfășura lucrările, astfel încât anumite standarde de calitate ale construcției să poate fi respectate. De asemenea, dacă duplexul sau complexul de case înșiruite se află încă sub garanție, iar problema a apărut din cauza unei instalații necorespunzătoare, dezvoltatorul imobiliar poate fi persoana responsabilă pentru achitarea reparațiilor.

Tot pentru ca un duplex sau un complex de case înlănțuite să beneficieze în continuare de garanție, este indicat să apelați la un instalator Ilfov profesional și cu experiență.