Sistemul sanitar de la domiciliu este esențial pentru calitatea vieții dumneavoastră. Gândiți-vă că sistemul sanitar nu se limitează doar la toaletă, ci include toată apa din casă, inclusiv apa din bucătărie și apa cu care vă spălați. Din fericire, un sistem sanitar este compus din două componente diferite. Unul care aduce apă potabilă în casa dumneavoastră și unul care transportă apa uzată în stațiile de tratare a apelor.

Pe de o parte, sistemul sanitar ne oferă un confort la care nici n-am visat acum 100 de ani, dar pe de altă parte, chiar și celor mai precauți dintre noi, ni se pot întâmpla tot felul de neplăceri sanitare. De multe ori, credem că doar nouă ni se întâmplă așa ceva, dar în ceea ce privește problemele sanitare, nimeni nu scapă de unele neplăceri. Desigur, cei mai delăsători se pot confrunta cu o multitudine de probleme, în timp ce persoanele mai preventive au de-a face cu ceea ce numim probleme obișnuite, care la un moment dat trebuiau să apară.

Dacă dețineți o locuință în Sector 5, este indicat să aveți la îndemână datele de contact ale unui instalator Sector 5 pentru momentele în care își face apariția o problemă sanitară. Nu este niciodată recomandat să încercați să remediați o astfel de problemă pe cont propriu dacă nu dețineți cunoștințele necesare.

Există totuși câteva lucruri pe care le puteți face și lucruri pe care trebuie să le cunoașteți pentru a vă asigura că instalațiile dumneavoastră se află într-o stare bună de funcționare. Întâi de toate, trebuie să știți care sunt situațiile sanitare care nu mai suportă amânare și neapărat trebuie să apelați la un instalator Sector 5 chiar dacă de abia a trecut de ora 2 în noapte și care sunt situațiile care pot fi amânate până dimineața, la prima oră.

De asemenea, în cazul unei situații de urgență, până la venirea unui instalator Sector 5 la fața locului, este important să știți unde se află supapa de închidere a apei. Închiderea supapei principale oprește alimentarea cu apă și împiedică inundarea casei dumneavoastră.

Totodată, există câteva instrumente de bază pentru instalații sanitare pe care trebuie să le păstrați mereu la îndemână, chiar dacă nu sunteți un instalator profesionist și licențiat. Este vorba despre un clește, o cheie pentru bazin, cheie pentru țevi, cheie reglabilă, compresor cu manșon de compresie, șurubelnițe, chit și două pompe pentru desfundare din cauciuc – una pentru bucătărie și una pentru baie.

Scurgeri înfundate

Scurgerile înfundate reprezintă o problemă predominantă în fiecare gospodărie. În baia dumneavoastră, problema este, în general, cauzată de acumularea de păr sau de săpun în scurgere. În bucătărie, scurgerea se poate înfunda din cauza resturilor de alimente, a uleiurilor și a grăsimilor pe care le aruncați în chiuvetă.

Scurgerile înfundate cu siguranță nu reprezintă o problemă într-atât de urgentă încât să apelați la un instalator Sector 5 la ora două dimineața. Totuși, în funcție de severitatea problemei, vă recomandăm să apelați la un instalator de îndată ce începe programul de lucru. Cu câteva măsuri de precauție, această problemă se poate evita. Atât în baie, cât și în bucătărie folosiți un filtru care captează resturile alimentare, firele de păr și alte lucruri pe care le-ați putea scăpa în duș, cadă sau chiuvete. De asemenea, nu aruncați zaț de cafea în chiuveta din bucătărie și nici grăsimi sau uleiuri vegetale.

Toaleta care funcționează în mod constant

Dacă după ce ați tras apa la toaletă, observați că în continuare curge apă sau un fir subțire de apă curge de câteva zile, conducând la umplerea constantă a toaletei, este cazul să contactați cât mai rapid un instalator Sector 5. Desigur, nici aceasta nu este o problemă urgentă, pentru care să sunați în miezul nopții, dar nici nu este bine să amânați prea mult timp rezolvarea ei.

La urma urmei, o toaletă care se umple cu apă în mod constanst înseamnă un consum uriaș de apă și facturi mai mari. Sunt mai multe cauze care pot duce la această problemă. Se prea poate ca sub marginile toaletei să se fi acumulat foarte mult calcar, la fel cum se prea poate ca rezervorul să fie de vină. Fie clapeta rezervorului s-a stricat, este prea veche, fie s-au depus sedimente în rezervor și pe clapetă.

Robinetele care picură

Robinetele care picură reprezintă pentru mulți dintre noi o problemă enervantă. Sunetul constant de apă care picură poate fi o adevărată tortură în miezul nopții. Deși robinetele care picură nu reprezintă o problemă într-atât de urgentă încât să contactați un instalator Sector 5 în afara programului obișnuit de lucru, are un impact negativ asupra facturii la utilități.

În unele cazuri, rugina este cea care face ca robinetele să picure, dar în alte cazuri, foarte probabil mineralele prezente în apă, cum ar fi calciul și magneziul, s-au depus pe țevi și în baterie, așa că robinetele nu mai pot funcționa corespunzător. În astfel de cazuri, este recomandat să discutați cu un instalator Sector 5 despre care sunt cele mai potrivite sisteme de dedurizare și filtrare a apei.

Presiunea slabă a apei

La finalul unei zile dificile la muncă, să faci duș când presiunea apei este scăzută este unul dintre cele mai frustrante lucruri. Există o varietate de motive pentru care presiunea apei poate fi atât de slabă, cum ar fi vârsta sistemului dumneavoastră de instalații sanitare sau probleme cu alimentarea cu apă locală.

Este posibil să nu puteți face nimic dacă problema se află la aprovizionarea cu apă locală, dar dacă problema este vârsta sistemului dumneavoastră sau o scurgere necunoscută, cu siguranță veți dori să apelați la un instalator Sector 5 pentru a remedia această situație.

Țeavă spartă

Acesta este unul dintre cele mai grave lucruri care i se pot întâmpla oricărei persoane. Cauzele care determină ca o țeavă să se spargă brusc sunt variate. Uneori, poate fi vorba de condiții meteorologice extreme care au pus prea multă presiune asupra țevilor. Alteori, poate fi de vină presiunea prea mare a apei, o fisură care exista mai demult și care s-a tot extins, îmbinări slabe care au cedat în cele din urmă sau chiar rădăcinile copacilor care au cuprins țeava.

O țeavă spartă înseamnă că aveți de-a face cu o inundație și că în doar câteva clipe locuința dumneavoastră se poate îmbiba cu apă. Aceasta este, într-adevăr, o problemă urgentă care nu suportă deloc amânare, așa că trebuie să apelați la un instalator Sector 5 chiar și în afara programului de lucru. Tot ce puteți face până la venirea instalatorului la fața locului este să opriți alimentarea cu apă în locuință, să încercați să puneți o găleată sub țeava spartă și să strângeți apa de pe pardoseală cu mopul.

Canalizarea înfundată

Conductele de canalizare înfundate pot avea, de asemenea, efecte dezastruoase asupra casei dumneavoastră și, pentru că reprezintă o problemă cu o evoluție lentă, este posibil să nu sesizați acest lucru o bună bucată de timp. Canalizarea se înfundă din cauza a ceea ce aruncăm în scurgeri și în toaletă.

Este foarte important să nu aruncați în toaletă resturi de mâncăruri învechite, hârtii, șervețele demachiante, dischete de curățare, pemperși, produse de igienă feminină. De asemenea, nu aruncați în chiuveta din baie, în cadă și în duș păr. Încercați să scuturați hainele și așternuturile înainte de a le da la spălat. În chiuveta din bucătărie, nu aruncați resturi alimentare, grăsimi și uleiuri, coji de ouă și alte lucruri care se pot acumula, conducând la formarea unui dop în canalizare. În funcție de severitatea problemei, un instalator Sector 5 poate folosi mai multe metode de desfundare a canalizării, cum ar fi curățarea canalizării cu un jet puternic de apă.

Țevi erodate

În special, pentru cei care locuiesc în case sau în blocuri vechi, sistemul sanitar poate deveni o adevărată provocare și, mai devreme sau mai târziu, va trebui reînnoit. Țevile vechi, prezente încă în multe locuințe din Sector 5, sunt fabricate din plumb și stratificate cu zinc. Aceste țevi erodează în mod natural pe parcursul timpului, iar plumbul poate intra în contact cu apa care curge la robinetele dumneavoastră.

Prezența plumbului în apă este extrem de dăunătoare pentru sănătatea dumneavoastră, putând să ducă la probleme cardiovasculare și leziuni renale. Dacă știți că locuința dumneavoastră dispune de un sistem sanitar vechi de decenii, este indicat să contactați un instalator Sector 5 pentru a vedea care sunt cele mai bune soluții pentru înlocuirea sistemului sanitar.

Boiler defect

Un boiler defect este o altă problemă care se întâlnește în mod frecvent în foarte multe gospodării. Indiferent dacă problema este un indicator de temperatură defectuos sau o presiune fluctuantă a apei, poate duce la deteriorarea gravă a sistemului dumneavoastră de încălzire a apei, care poate fi costisitor de reparat.

În consecință, este foarte important să mențineți instalațiile sanitare din locuința dumneavoastră într-o stare bună de funcționare și să cunoașteți care sunt situațiile sanitare care nu mai suportă amânare. Majoritatea problemelor sanitare, nedepistate la timp sau a căror remediere este amânată prea mult timp, duc la daune grave pe termen lung care fie sunt costisitor de reparat, fie afectează sever proprietatea dumneavoastră, uneori cu urmări iremediabile.