Scurgerile care provin de la sistemul sanitar sunt printre cele mai neplăcute și periculoase probleme cu care ne putem confrunta. În funcție de ce anume cauzează acea scurgere, se impune un anumit plan de remediere a situației. Unele scurgeri pot fi cauzate de îmbinări necorespunzătoare a țevilor, de coroziunea țevilor care are loc pe parcursul timpului, de presiunea prea mare a apei, de o țeavă crăpată sau fisurată care riscă să se spargă în orice clipă și, desigur, de nivelul ridicat de minerale pe care îl conține apa care curge la robinetele noastre.

Pe cei care locuiesc în Sector 1 și bănuiesc că au o scurgere în locuință, îi sfătuim să apeleze la serviciile de urgență pe care le poate oferi un instalator sector 1. Situația este cu atât mai periculoasă dacă scurgerile nu sunt la vedere. Deseori, semnele care indică că există o scurgere undeva în interiorul sau exteriorul locuinței nu sunt atât de evidente pe cât ați crede, însă un instalator Sector 1 cu experiență știe cum să diagnosticheze rapid locul și cauza scurgerilor.

După cum probabil vă puteți da seama, este mandatoriu să identificați în cel mai scurt timp cu putință locul scurgerilor ascunse. La urma urmei, orice scurgere înseamnă consum inutil de apă, facturi mai mari la apă, dar și o serie de pericole și daune care vor fi mult mai scumpe de reparat. Gândiți-vă doar la scenariul unei inundații sau gândiți-vă că o scurgere ascunsă constantă poate deteriora treptat pereții, varul, tapetul, pardoseala, plafonul sau piesele de mobilier. Cu alte cuvinte, este indicat să apelați rapid la serviciile pe care vi le poate oferi un instalator Sector 1, pentru ca toate acele scenarii sumbre să nu vă umbrească confortul locuinței dumneavoastră.

Poate că vă întrebați acum cum să depistați scurgerile dacă acestea sunt ascunse? Vă oferim o listă cuprinzătoare de semne care vă pot sugera că aveți de-a face cu cu o scurgere ascunsă, iar un instalator Sector 1 vă poate ajuta să o remediați înainte de a produce daune severe.

Verificați facturile la apă

Factura dumneavoastră la apa este afectată de mai mulți factori, inclusiv de numărul de persoane din gospodărie, de consumul personal de apă, dar și de prezența scurgerilor. Dacă sunteți de părere că factura la apă este mult mai mare decât de obicei sau în afara limitelor unei facturi normale la apă, acest lucru poate fi un semn evidentă că există o scurgere de apă ascunsă pe proprietatea dumneavoastră și că nu trebuie să mai așteptați, ci trebuie să apelați de urgență la un instalator Sector 1 care poate localiza rapid scurgerea și poate veni cu soluții optime de remediere a situației.

Verificați contorul de apă

Verificarea contorului de apă este o modalitate excelentă de a urmări consumul de apă în casa dumneavoastră atunci când nu aveți acces imediat la factura de apă. Majoritatea locuințelor au fie apometre, fie contoare de apă accesibile, situate pe proprietatea dumneavoastră. Notați totalul pe care vi-l indică contorul sau apometrele și încercați să nu folosiți apă timp de mai multe ore.

Dacă observați că apometrele sau contorul funcționează în ciuda faptului că nu există o utilizare evidentă a apei, este posibil să vă confruntați cu o scurgere ascunsă. Contactați un instalator Sector 1 pentru diagnosticare completă și pentru rezolvarea rapidă a problemei.

Verificați exteriorul casei

Scurgerile de apă pot apărea atât în ​​interiorul cât și în exteriorul locuinței sau proprietății dumneavoastră. Indicațiile vizuale, cum ar fi băltoacele, apa ruginită și terenul mlăștinos sunt de mare ajutor, dar nu sunt întotdeauna prezente. Cea mai bună modalitate de a determina dacă aveți de-a face cu o scurgere exterioară ar fi să verificați contorul de apă după ce închideți supapa de închidere principală pentru a opri intrarea apei în casă.

Porniți apoi toate bateriile pentru a goli țevile de apă și verificați apoi contorul de apă. Dacă acesta funcționează în continuare, înseamnă că scurgerea se află la exterior, situație în care este necesar să apelați la serviciile oferite de un instalator Sector 1 pentru a pune capăt cât mai curând acestei neplăceri.

Verificați interiorul casei

Scurgerile de apă reprezintă una dintre cele mai frecvente probleme cu care se confruntă majoritatea gospodăriilor, indiferent că locuiți la bloc sau la casă. Scurgerile sunt atât de frecvente și sunt cauzate de o multitudine de factori, încât adesea sunt subestimate până în momentul în care se sparge o țeavă sau aveți de-a face cu o inundație.

Toaletele, bateriile, dușurile și țevile se pot deteriora în timp, permițând scurgeri constante de apă. De asemenea, scurgerile ascunse au loc și atunci când sistemul sanitar nu a fost montat corespunzător. Semnele din interiorul casei care sugereză o scurgere ascunsă includ: mirosuri neplăcute, pereți, tavan sau pardoseală afectate de umezeală, mucegai sau igrasie.

Mirosuri neplăcute

Apa veche și stagnantă întotdeauna emană un miros respingător. Dacă simțiți un miros neplăcut în băile dumneavoastră sau dacă un miros straniu pare că vine din pereți sau din pardoseala din imediata apropiere a canalelor de scurgere, este posibil să aveți o scurgere de apă ascunsă.

Deoarece apa nu este vizibilă, nu se poate usca, așa că stagnează. Acesta este un pericol major pentru sănătate, ca un potențial teren de reproducere pentru germeni și insecte și poate provoca daune semnificative casei dumneavoastră. Apelați la un instalator Sector 1 dacă simțiți mirosuri neplăcute și persistente în casa dumneavoastră.

Tavan pătat

Dacă observați că pe tavan s-au format pete întunecate, maronii, ruginii sau pete de apă, există șanse mari ca o baie sau o țeavă de la etaj să sufere o scurgere. Un instalator Sector 1 profesionist va fi capabil să localizeze sursa scurgerii și să o repare înainte ca tavanul să fie compromis structural și să riscă să cadă.

Pereți deteriorați

Pereții deteriorați, pătați, murdari, cu var care se cojește sau tapet care se desprinde reprezintă un indicator puternic că undeva există o scurgere de apă. De exemplu, rigipsul, unul dintre cele mai utilizate materiale de construcții, devine moale atunci când este expus la umiditate excesivă. Prin urmare, peretele slăbește și compromite siguranța și integritatea locuinței dumneavoastră. Varul care se umflă și se cojește, la fel ca tapetul care se desprinde reprezintă reparații destul de costisitoare și care provoacă un anumit deranj.

Semne de mucegai și igrasie

Mucegaiul, igrasia și ciupercile se dezvoltă și se extind rapid într-un mediu umed. Țevile care trec prin podea sau prin pereți au o afinitate aparte de a acumula mucegai. Deși această problemă este mai frecventă în baie, multe alte zone pot indica scurgeri de apă. Verificați, de exemplu, în zona dușului, pereții comuni cu baie sau din apropierea băii și toate colțurile tavanului. După cum bine știți deja, expunerea constantă la mucegai poate duce la afecțiuni pulmonare.

Pardoseli afectate de umezeală

Deși sunt mai dificil de deteriorat, scurgerile de apă își pot lăsa amprenta și asupra pardoselilor. O pardoseală pătată, deformată, crăpată trebuie să vă ridice întotdeauna semne de întrebare. Dacă pășiți pe o porțiune de parchet și aveți impresia că este umflat, se prea poate ca pe undeva să există o scurgere. Contactați un instalator Sector 1 pentru localizarea rapidă a scurgerii și pentru repararea daunelor.

Boilerul funcționează necorespunzător

Dacă observați că boilerul se aprinde sau începe să funcționeze de la sine atunci când nu aveți nevoie de apă caldă, este posibil să aveți o scurgere undeva în fundația casei. Un boiler care funcționează necorespunzător este un semn că există o scurgere sigură, situație în care un instalator profesionist vă poate sări în ajutor pentru a găsi și remedia scurgerea, înainte de echipamentele casnice să fie deteriorate.

Dacă ați identificat oricare dintre aceste probleme la domiciliu și bănuiți că este posibil să aveți o scurgere de apă ascunsă, nu ar trebui să întârziați să contactați o companie de servicii sanitare autorizate, pentru depistarea precisă a problemelor și pentru limitarea potențialelor daune. De asemenea, puteți opta pentru serviciul de inspecție sanitară periodică pe care vi-l poate asigura un instalator Sector 1, astfel încât chiar și cele mai minore scurgeri să fie depistate la timp.

Nedepistate, scurgerile ascunse pot provoca daune grave atât în locuința dumneavoastră, cât și în locuințele vecinilor și pot deveni un pericol, mai ales dacă fundația casei pare să fie afectată. Pe cont propriu, poate fi destul de dificil să detectați de unde provine o scurgere și chiar dacă observați semne care indică prezența unei scurgeri, este posibil să nu reușiți să găsiți locul precis al scurgerii.

Un instalator Sector 1 utilizează instrumente specifice pentru a detecta locul exact al scurgerii. Mai întâi, poate opta pentru o inspecție vizuală a locuinței dumneavoastră în căutarea semnelor de umiditate, mucegai, pereți sau tavan pătat sau pardoseală deformată. Apoi, poate folosi dispozitive de ascultare, senzori infraroșii sau echipamente video pentru inspecția țevilor pentru a identifica locul exact al scurgerilor. De asemenea, un instalator Sector 1 poate evalua daunele scurgerilor asupra structurii locuinței dumneavoastră.

Nedepistată și netratată, o scurgere poate compromite structura casei, deoarece lemnul poate începe să putrezească. Orice problemă care compromite fundația casei trebuie tratată în regim de urgență.