Mulți dintre noi ne-am obișnuit cu un stil de viață haotic și peste măsură de agitat, așa încât nici nu ne dăm seama că zi de zi ne expunem la zeci de pericole care, doar cu puțină atenție, ar putea fi evitate. Urmează să discutăm despre cât de important este să fim atenți și să folosim cu responsabilitate toate dispozitivele electrice și nu numai. Unii dintre noi repetă în mod necontenit aceleași greșeli care le pun viața în pericol, când de fapt, sunt foarte ușor de ocolit.

De câte ori nu ați adus placa de îndreptat părul în baie chiar după ce ați terminat de făcut duș și peste tot era numai apă? De câte ori nu ați folosit în același timp și centrala termică, și mașina de spălat vase și mașina de spălat rufe plus alte câteva dispozitive mobile? Cu siguranță, v-ați încăpățânat cel puțin o dată să băgați un obiect în priză, deși era clar de la bun început că nu exista o conexiune prea bună. Ca să nu mai spunem că de multe ori luminile din locuințele noastre pâlpâie sau întrerupătoarele scot tot felul de sunete ciudate, dar totuși nu facem nimic în această privință. De la un cablu banal care trece prin mijlocul sufrageriei și până la amânarea la nesfârșit a unor lucrări de întreținere a aparatelor electrocasnice, zi de zi ne expunem de bunăvoie la unele dintre cele mai cumplite dezastre electrice.

Întâi de toate, incendiile electrice sunt printre cele mai mari dezastre cu care ne putem confrunta atât acasă, cât și la servici. Pe lângă incendii, se mai poate vorbi despre o serie de probleme electrice care se pot întâmpla atunci când nu acordăm atenție modului în care utilizăm și întreținem dispozitivele electrice și toate echipamentele din locuințele și birourile noastre. Exemple de astfel de echipamente sunt mașina de spălat, uscătorul de rufe, frigiderul, jacuzzi, dispozitivele mobile și portabile, precum și alte componente electrice din locuința noastră, cum ar fi cablurile electrice. Un electrician București vă poate aduce la cunoștință la ce pericole electrice vă expuneți din cauza unor obiceiuri prost formate sau din cauza lipsei de informații.

Riscuri electrice pe care s-ar putea să nu le cunoașteți

Unele lucruri fac parte in viața noastră de zi cu zi și cu greu ne-am putea imagina ce ne-am face fără ele, dar este foarte posibil ca multora să nu le fi trecut prin minte la ce pericole se expun într-o sumedenie de situații. Iată câteva dintre cele mai frecvente pericole electrice cu care putem avea de-a face în propria noastră casă.

Cabluri lăsate de izbeliște

Toate cablurile electrice trebuie izolate corespunzător în conformitate cu reglementările locale, dar asta nu înseamnă că ar trebui să avem cabluri peste tot prin casă sau cabluri care traversează mijlocul unei camere. Cablurile electrice nu reprezintă doar un pericol de incediu, dar se poate întâmpla ca din viteză să scoateți forțat cablul din priză. Deconectările forțate repetate pot rupe cablul sau pot deteriora priza. Cablurile lăsate de izbeliște sunt, de asemenea, considerate periculoase pentru cei mici, dar și pentru animalele de companie. În timp ce copiii se pot juca cu ele sau se pot împiedica de ele, un cățel le poate considera o veritabilă jucărie numai bună de mestecat. Dacă aveți noroc, animalul dumneavoastră de companie va reuși să distrugă cablul, dar cel mai adesea numeroase animale au de suferit, fiind expuse unor șocuri electrice. Un electrician București vă poate sfătui cum puteți ascunde și cum puteți proteja cablurile, astfel încât toți membrii familiei să fie în siguranță în orice moment.

Lipsa întreținerii echipamentelor casnice

Poate părea un lucru ciudat, dar echipamentele casnice neglijate pot provoca rapid incendii electrice. De exemplu, mulți dintre cei care folosesc uscătoare de rufe uită să elimine scamele din uscătoare, însă tocmai această neglijență reprezintă una dintre cauzele principale ale incendiilor la domiciliu. Asigurați-vă că toate aparatele electrice de care dispuneți beneficiază de o întreținere corespunzătoare. De asemenea, încercați să vă formați un obicei de mare ajutor, și anume scoateți din priză tot ceea ce nu folosiți, indiferent că vorbim de un încărcator de telefon sau de un expressor.

Utilizarea simultană a mai multor prize

Atunci când dorim să conectăm la curent toate lucrurile pe care le deținem în același timp, ne expunem de bună voie unui pericol imens. Folosirea mai multor echipamente și dispozitive cauzează o serie de probleme electrice deoarece conduce la supraîncărcarea circuitului electric de uz casnic. Un electrician București vă poate explica că fiecare ieșire și bandă de alimentare au fost proiectate special pentru a manipula o anumită cantitate de curent electric și nu trebuie să supraîncărcați capacitatea.

Din nou, dacă aveți noroc, puteți produce doar o supraîncărcare electrică care poate dăuna unora dintre echipamentele dumneavoastră, dar cel mai adesea, aceasta reprezintă o cale sigură de a provoca un incendiu electric. Pentru instalarea mai multor prize electrice în deplină siguranță, cel mai indicat este să apelați la un electrician București care vă poate oferi o mare varietate de servicii electrice rezidențiale, pentru a vă îndeplini orice nevoie electrică.

Prize periculoase

Dacă aveți copii mici, este deosebit de important să acoperiți prizele. Cei mici sunt foarte curioși din fire și pot decide oricând să se joace un pic cu prizele sau chiar să încerce să își bage degetele micuțe în priză. Așadar, copiii sunt expuși în permanență riscului de a fi electrocutați, așa că este obligatoriu să acoperiți prizele din toată locuința dumneavoastră. Dacă nu dețineți astfel de prize, un electrician București vă poate monta rapid prize sigure pentru toți membrii familiei.

Mulți dintre noi nu ne gândim la aceste pericole electrice doar pentru că am fost norocoși să nu ni se întâmple nouă, dar asta nu înseamnă că putem fi ocoliți de dezastre electrice la nesfârșit atât timp cât continuăm să persistăm în greșeli și obiceiuri proaste. Este important să luăm cu toții unele măsuri de precauție de bază pentru a evita să ne confruntăm cu daune materiale și fizice și cu reparații costisitoare cauzate de o problemă electrică. Dacă doriți să vă asigurați că circuitul electric de uz casnic funcționează eficient și în siguranță, contactați un electrician București care vă poate pune la dispoziție o gamă cuprinzătoare de servicii electrice.

Sisteme de siguranță electrice pentru proprietăți comerciale

În lumea de astăzi, electricitatea joacă un rol esențial în îndeplinirea sarcinilor zilnice, mai ales dacă ne gândim la proprietățile comerciale care sunt absolut dependente de electricitate, cum ar fi restaurantele, clădirile de birouri, unitățile rezidențiale mari, magazinele, mall-urile și multe alte clădiri.

Sistemele electrice din aceste unități sunt foarte complexe, tocmai pentru că este necesar să furnizeze curent în mai multe părți ale clădirii. Toți deținătorii de proprietăți comerciale ar trebui să dispună de un sistem de siguranță electrică. De exemplu, se poate opta pentru instalarea generatoarelor de urgență și de rezervă, pentru inspecții de securitate electrică realizate de un electrician București proofesionist sau de protecție împotriva supratensiunii pentru întreaga clădire.

Ca deținător de o anumită proprietate, este important să mențineți și să monitorizați toate sistemele electrice pentru ca toate persoanele care se află pe proprietatea dumneavoastră să fie în deplină siguranță.

Siguranță electrică în spații comerciale

Sistemele electrice ar trebui să fie reglementate și întreținute de un electrician București licențiat profesional. Aceste sisteme sunt cu atât mai complexe cu cât proprietatea este una de mari dimensiuni, motiv pentru care este important să apelăm întotdeauna la un electrician București cu experiență. De asemenea, este important să nu încercați să monitorizați sau să reparați aceste sisteme electrice pe cont propriu.

S-ar putea spune că sistemele electrice sunt esențiale pentru majoritatea companiilor care desfășoară afaceri comerciale. De aceea, monitorizarea periodică și repararea sistemelor electrice aflate pe o proprietate comercială vor contribui enorm la succesul afacerilor dumneavoastră. Totuși, pe primul loc se află siguranța angajaților și a clienților dumneavoastră, așa că din acest motiv sistemul electric trebuie să beneficieze de monitorizare periodică care oferă o serie de beneficii, cum ar fi: reducerea pericolelor electrice și incendiilor, o mai bună eficiență a sistemului electric care poate duce totodată la economii financiare. Prin urmare, este deosebit de important să optați pentru serviciile profesionale pe care vi le poate oferi un electrician București cu experiență.

Fără îndoială, supravegherea sistemelor electrice este necesară, iar dacă lucrările efectuate pe proprietatea dumneavoastră nu sunt realizate la cea mai înaltă calitate, consecințele ar putea fi devastatoare. Cablajul defect poate duce la izbucnirea rapidă a unui incendiu electric. Este esențial să vă asigurați că sistemul electric este monitorizat și că sunt identificate și remediate întotdeauna eventualele deteriori.

Dacă aveți nevoie de ajutor pentru instalarea unui sistem de siguranță electrică, cel mai indicat este să contactați un electrician București cu experiență în acest domeniu și care vă poate furniza servicii de calitate.