În ultima perioadă, tot mai mulți oameni regândesc modalitatea în care se folosesc de spațiul pe care îl au la dispoziție. Dacă până nu demult, cea mai mare modificare dintr-un apartament consta în transformarea balconului în bucătărie, în prezent spațiul pe care îl oferă un apartament sau o casă este regândit și replanificat astfel încât să ofere confortul deplin la care visează fiecare familie.

Unii doresc unirea bucătăriei cu livingul, alții doresc să unească baia cu dormitorul sau să construiască o baie în dormitorul matrimonial, alții doresc încă o baie întrucât familia se tot mărește. Iată doar câteva nevoi și dorințe care ne împing să regândim spațiul pe care îl avem la dispoziție astfel încât să profităm la maximum de fiecare metru pătrat.

Dacă locuiți în Sector 2 și plănuiți o remodelare majoră a locuinței dumneavoastră, puteți conta pe portofoliul extins de servicii profesionale pe care vi le poate asigura un instalator Sector 2. Foarte probabil, în timpul lucrărilor de remodelare, veți avea de-a face cu instalația sanitară. Mai apoi, multe persoane încearcă să contureze un plan de remodelare, ținând cont de liniile actuale de canalizare, însă ceea ce trebuie să știți este că liniile de canalizare se pot extinde sau se pot reloca, iar un instalator Sector 2 vă poate ajuta cu această parte din marele plan de remodelare a locuinței dumneavoastră.

Nu vă gândiți că relocarea liniilor de apă este o sarcină complicată și costisitoare. Dacă țineți neaparat să vă transformați locuința într-un loc practic și plin de confort, atunci un instalator Sector 2 vă poate propune cel mai potrivit plan de relocare a liniilor de apă. Altfel spus, modalitatea în care sunt dispuse acum țevile de apă nu trebuie să vă dicteze sau să vă influențeze într-un fel planurile de reamenjare.

Aflați în acest articol tot ce trebuie să știți despre relocarea liniilor de apă și despre construirea unei noi băi într-un apartament sau într-o casă și cum vă poate ajuta un instalator Sector 2 să vă duceți la bun sfârșit planurile de reamenjare și modernizare a locuinței dumneavoastră.

Ce este o linie de apă și cum poate fi relocată?

Linii de apă sunt atașate la aparate și echipamente casnice precum toaletele și dușurile și se conectează la alte țevi ascunse. Sistemul sanitar din casa dumneavoastră ar putea părea ca un labirint haotic de țevi care merg în toate direcțiile fără niciun sens. Totuși, majoritatea caselor dispun de un sistem sanitar convenabil și simplu pe care un instalator Sector 2 cu experiență îl poate modifica dacă este necesar.

Repoziționarea liniilor de apă nu este neapărat o sarcină costisitoare și dificilă, dar este cu siguranță una pentru un instalator profesional și nicidecum un proiect de tip DIY.

Mai apoi, mai ales dacă locuiți la bloc, orice modificări pe care doriți să le faceți trebuie să se facă în conformitate cu codul local al clădirii. În funcție de ceea ce aveți nevoie, liniile de apă pot fi pur și simplu extinse. Dar, în general, liniile de apă trebuie mutate sau trebuie instalate altele noi. Acest lucru este valabil mai ales dacă sunt relocate într-o altă încăpere sau la etaj.

De ce ați reloca liniile de apă?

Există numeroase situații care necesită relocarea liniilor de apă. De exemplu, dacă doriți să remodelați baia sau dacă doriți să construiți o baie complet nouă. De asemenea, modificarea bucătăriei sau crearea unei încăperi suplimentare ar însemna, de asemenea, ca liniile de apă să fie ajustate. Astfel de situații pot fi valabile și în cadrul unui complex comercial sau în cadrul unei clădiri de birouri și afaceri. Un instalator Sector 2 cu experiență se poate ocupa de relocarea liniilor de apă atât la domiciliu, în spațiile rezidențiale, cât și în cadrul unităților comerciale.

Mulți proprietari de clădiri au nevoie de o nouă baie sau de o bucătărie pentru a-și mări profitul sau pentru a avea mai mult succes în închierea unui spațiu. Orice modernizare acasă sau la birou contribuie la siguranța, la atracția generală și la atmosfera spațiului. Nu trebuie omis nici faptul că modernizarea băilor sau a bucătăriilor crește valoarea unei proprietăți și atrage un număr mare de potențiali cumpărători.

Relocarea liniilor de apă este un pas esențial în realizarea unor astfel de îmbunătățiri. Nu trebuie să planificați totul în jurul locațiilor actuale ale liniilor de apă, ci mai degrabă, optați la serviciile profesionale pe care vi le poate oferi un instalator Sector 2 astfel încât să obțineți exact spațiul la care visați.

Ce presupune construirea unei noi băi?

Ideea de a avea încă o baie este atrăgătoare pentru mulți dintre noi și este una dintre principalele modalități prin care putem să ne îmbunătățim confortul acasă. Construirea unei băi noi nu este neaparat o sarcină dificilă, însă necesită o serie de cunoștințe de specialitate, întrucât instalațiile sanitare joacă un rol foarte important, mai ales dacă locuiți la casă și doriți să construiți o nouă baie la etaj.

Vă vom explica în rândurile următoare ce pași trebuie să întreprindeți pentru montarea instalațiilor sanitare atunci când construiți o baie nouă la etaj.

Pregătiți suprafața

Întâi de toate, este important să aflați toate regulile și reglementările privind instalațiile sanitare înainte de a vă apuca de treabă. Este esențial să faceți toate cercetările necesare și să fiți siguri că puteți monta un sistem sanitar la etaj în mod corect. În cazul în care pe viitor veți decide să vindeți locuința, iar viitorul proprietar descoperă că ceva nu este în regulă cu instalația sanitară, puteți avea mari probleme.

Mai apoi, înainte de montarea instalațiilor de baie, trebuie să fiți sigur că nu există nicăieri nici urmă de mucegai. Mirosul de mucegai și petele întunecate sunt semne clare că există mucegai în zonă. Este important să remediați această problemă înainte de a începe procesul de montare a sistemului sanitar, întrucât mucegaiul, lăsat netratat, poate afecta starea de sănătate a tuturor membrilor familiei dumneavoastră.

Trebuie să știți ce anume căutați și în ce locuri să căutați pentru a vă asigura că omiteți niciun loc. Experiența în instalații sanitare va fi foarte benefică în această situație.

Accesați țevile de instalații sanitare

Înainte de a începe, va trebui să îndepărtați peretele din baie care este cel mai apropiat de liniile de instalații sanitare. Acest lucru va face mai ușoară conectarea liniilor sanitare la noile echipamente. În timpul acestei etape, liniile de scurgere care vor fi utilizate la instalarea obiectelor sanitare trebuie să fie amplasate. Pe parcursul acestei etape, este foarte important să aveți la îndemână toate uneltele necesare, la fel cum este utilizarea lor corectă pentru a vă asigura că lucrarea va fi efectuată în mod corespunzător.

Opriți alimentarea cu apă

Al treilea pas constă în oprirea alimentării cu apă. Va trebui să localizați comutatorul principal de apă de pe proprietatea dumneavoastră și să opriți alimentarea cu apă, după care veți porni toate robinetele din casă pentru a curge toată apa aflată pe liniile sanitare.

Instalați noile linii de apă

În general, veți avea nevoie de 5-7 linii de apă în noua dumneavoastră baie. Una caldă și una rece pentru duș sau cadă, una caldă și una rece pentru chiuvetă, una rece pentru toaletă și, eventual, una caldă și una rece pentru bideu. Este important să instalați corect liniile astfel încât acestea să poată fi utilizate în siguranță. Această etapă este una mai dificilă și necesită cu siguranță serviciile unui instalator Sector 2.

 Conectați liniile de scurgere

Linile de scurgere pentru duș / cadă, chiuvetă, bideu și toaletă, toate trebuie să fie de dimensiuni diferite. Ar trebui să dețineți o bună cunoaștere a instalațiilor sanitare pentru a decide ce dimensiune ar fi potrivită pentru obiectele sanitare. Acest lucru este esențial pentru a asigura funcționarea eficientă a acestora.

Drenarea incorectă ar putea duce la scurgerea apei pe podea. În cazul în care construiți noua baie la etaj, apa s-ar putea scurge până la tavanul încăperii aflate dedesubutul băii, iar pe viitor puteți avea de-a face cu mucegai și cu alte daune. Din nou, un instalator Sector 2 experimentat va fi capabil să facă față cu ușurință acestui pas.

Instalați obiectele sanitare

Toaleta, chiuveta, bideul, cada sau dușul vor trebui instalate în ultima etapă. De exemplu, toaleta poate fi cel mai dificil de montat, întrucât trebuie să fie stabilă, să nu se miște, să fie sigilată corespunzător, iar după montarea toaletei, va trebui instalat și rezervorul său de apă. Apoi, dacă optați pentru o chiuvetă cu picior, va trebui mai întâi să fixați suportul chiuvetei de podea. Odată ce suportul este instalat, va trebui să conectați liniile de apă caldă și rece la chiuvetă și să atașați toate accesoriile. Dacă nu instalați toate aceste obiecte sanitare în mod profesionist, foarte curând vă veți confrunta cu tot felul de scurgeri, care vor provoca daune costisitor de reparat.

În cele din urmă, cada sau dușul vor fi instalate și conectate la conductele de scurgere și la țevi. Din nou, aceasta este o altă zonă în care mâinile necalificate ar putea provoca într-adevăr o greșeală costisitoare.

Pentru a vă bucura de o nouă baie construită și amenajată corespunzător, serviciile profesionale, experiența și cunoștințele unui instalator Sector 2 calificat vă vor fi de mare ajutor.